1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

VIDEO – Aurelia Dan, inspector școlar general, către directori și profesori: Comunicarea să fie constantă cu elevii, părinții și comunitatea

Aurelia Dan s-a adresat zilele trecute directorilor de școli din Bistrița, începând cu o poveste. „Omul era plin de transpirație și de praf, însă cânta un cântecel iar fața lui exprima bucurie. Călătorul a rămas surprins și l-a întrebat: Ce faci aici?

Iar constructorul s-a uitat în sus cu o sclipire vizionară în ochi. Cum, nu vezi?! Nu poți să-ți dai seama…?! Construiesc o catedrală!”

Mesajul cu care începem acest an școlar este cel care poate fi desprins din această povestioară. Începem cu viitorul în minte și în suflet. Un viitor pe care nu-l cunoaștem, cel puțin în acest moment, dar care poate să cuprindă viziunea școlii dumneavoastră. Poate să fie o sursă de inspirație pentru o proiecție managerială realistă. Catedrala nu se vede, dar rezultatele efortului au anticipat-o. Gândiți-vă la ceea ce vă doriți să lăsați în urmă… Deviza cu care începem anul școlar este Se poate și altfel. Ceea ce nu înseamnă că distrugem un fundament. Ci că schimbăm o perspectivă”, a transmis profesoara Aurelia Dan.

Inspectorul școlar general s-a referit, între altele, și la felul în care își dorește să decurgă comunicarea. În „calitate de părinte”, Aurelia Dan a cerut ca informarea și comunicarea să fie periodică și constantă către elevi, părinți și comunitate.

Vă rog să încercați să formulați mesaje simple, clare și accesibile.

Faptul că puneți pe site-ul școlii, pe Facebook sau pe grupurile clasei un ordin de ministru nu înseamnă că ați facilitat comunicarea. Încercați să accesibilizați informația, ca ea să poată fi receptată corect și rapid de toți cei interesați”, a spus Aurelia Dan.

Din 1 septembrie, de când a preluat această funcție, nu a fost zi în care să nu i se semnaleze o practică necorespunzătoare în școli – a recunoscut profesoara Aurelia Dan.

Aceasta a subliniat că cel mai des a auzit reclamații referitoare la numirea diriginților. „Vă rog să vă întoarceți cu răbdare la ceea ce scrie în ROFUI. La articolul care descrie modul în care sunt atribuite dirigențiile… Pentru că unii dintre dumneavoastră ați ales doar ultimul fragment legat de „directorul numește”. Ați sărit peste celelalte etape care includeau depunerea solicitării în scris de către cadrul didactic interesat, consultarea în consiliul profesoral, analiză și hotărâre în Consiliul de Administrație și apoi decizia de numire.

Nu pot decât să mă bucur că dirigențiile sunt atât de râvnite”, a remarcat Aurelia Dan. Ea a amintit că atunci când era inspector pentru educație permanentă, a coordonat și activitatea diriginților.

S-a confruntat atunci cu multe rezerve și disconfort când încerca să urmărească felul în care diriginții își îndeplinesc atribuțiunile și activitățile de suport educațional pentru elevi. „Îi rog pe cei care și-au dorit atât de mult o dirigenție în acest an – și pe dumneavoastră, directorii care le-ați eliberat decizia de profesor diriginte – să le cereți acum, în schimb, să-și îndeplinească atribuțiile. Să realizeze activitățile specifice acestei funcții. Cea mai importantă dintre ele este cea legată de activitățile de suport educațional pentru elevi și pentru părinți”.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. În sfarsit avem un om care merita sa fie inspector.Felicitări si mult succes va doresc!O rugaminte am la dumneavoastra! Sunt prea multi copii intr-o grupa /clasa.Verificati si personalul care uneori nu-si face treaba!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.