14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

VIDEO – AZI, la Bistrița: O poveste tulburătoare despre paznicul stadionului care a salvat o mulțime de vieți, la Jocurile Olimpice

Vigilența unui om a salvat o mulţime de alte vieţi la Jocurile Olimpice din Atlanta. Opinia publică l-a considerat, însă, principalul suspect în atentatul cu bombă din 1996. Aceasta ar fi pe scurt povestea regizată de Clint Eastwood. Filmul poate fi vizionat la Dacia, din această seară. O capodoperă a filmului românesc, din nou pe ecrane:

Cazul lui Richard Jewell, un film în regia lui Clint Eastwood, spune povestea atentatului cu bombă de la Jocurile Olimpice din Atlanta, în 1996. Atunci, datorită vigilenței lui Jewell, unul dintre cei care asigura paza stadionului, o mulțime de vieți au fost salvate.

Explozia a avut totuși loc, însă pe fondul retragerii spectatorilor de pe stadion, fiind evitată astfel o tragedie și mai mare. Cu toate acestea, viața lui Jewell a fost complet dată peste cap. A fost plasat pe lista de suspecți a FBI-ului, cele mai mici detalii ale vieții sale au fost investigate, iar mass-media i-a urmărit fiecare mișcare mai multe luni și l-a tratat drept principal suspect al atentatului.

Puteți viziona acest film la Centrul Cultural Dacia în acest weekend: vineri, de la ora 19:30, sâmbătă la preț redus de la ora 22:00 sau duminică la ora 13:10. 

Pentru mai multe detalii puteți de asemenea consulta site-ul www.centrulculturaldacia.ro. Bilete se pot achiziționa direct la casieria Centrului Cultural Dacia.

Tot la Dacia, cinefilii din Bistrița au la dispoziție, în acest weekend, una dintre capodoperele cinematografiei românești: Balanța – primul film românesc restaurat recent în 4K, regizat în 1992 de Lucian Pintilie.

Filmul a fost prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes din 1992, în afara competiției. Maia Morgenstern interpretează povestea unei tinere absolvente care se luptă cu structurile imobile ale societății din ultimii ani ai perioadei comuniste.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/nN5P7rl6YCA” /]

Iată, mai jos, ce alte filme puteți viziona în acest weekend și în zilele următoare, la Dacia: 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...