27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

VIDEO – AZI, la Bistrița: O poveste tulburătoare despre paznicul stadionului care a salvat o mulțime de vieți, la Jocurile Olimpice

Vigilența unui om a salvat o mulţime de alte vieţi la Jocurile Olimpice din Atlanta. Opinia publică l-a considerat, însă, principalul suspect în atentatul cu bombă din 1996. Aceasta ar fi pe scurt povestea regizată de Clint Eastwood. Filmul poate fi vizionat la Dacia, din această seară. O capodoperă a filmului românesc, din nou pe ecrane:

Cazul lui Richard Jewell, un film în regia lui Clint Eastwood, spune povestea atentatului cu bombă de la Jocurile Olimpice din Atlanta, în 1996. Atunci, datorită vigilenței lui Jewell, unul dintre cei care asigura paza stadionului, o mulțime de vieți au fost salvate.

Explozia a avut totuși loc, însă pe fondul retragerii spectatorilor de pe stadion, fiind evitată astfel o tragedie și mai mare. Cu toate acestea, viața lui Jewell a fost complet dată peste cap. A fost plasat pe lista de suspecți a FBI-ului, cele mai mici detalii ale vieții sale au fost investigate, iar mass-media i-a urmărit fiecare mișcare mai multe luni și l-a tratat drept principal suspect al atentatului.

Puteți viziona acest film la Centrul Cultural Dacia în acest weekend: vineri, de la ora 19:30, sâmbătă la preț redus de la ora 22:00 sau duminică la ora 13:10. 

Pentru mai multe detalii puteți de asemenea consulta site-ul www.centrulculturaldacia.ro. Bilete se pot achiziționa direct la casieria Centrului Cultural Dacia.

Tot la Dacia, cinefilii din Bistrița au la dispoziție, în acest weekend, una dintre capodoperele cinematografiei românești: Balanța – primul film românesc restaurat recent în 4K, regizat în 1992 de Lucian Pintilie.

Filmul a fost prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes din 1992, în afara competiției. Maia Morgenstern interpretează povestea unei tinere absolvente care se luptă cu structurile imobile ale societății din ultimii ani ai perioadei comuniste.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/nN5P7rl6YCA” /]

Iată, mai jos, ce alte filme puteți viziona în acest weekend și în zilele următoare, la Dacia: 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...