8.5 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

VIDEO: Spitalul Județean intră în CARANTINĂ! Motiv indirect – CORONAVIRUSUL!

Începând de azi, aparținătorii nu mai au acces în incinta Spitalului Județean Bistrița. Acesta intră în CARANTINĂ! Deși nu avem niciun caz de îmbolnăvire, cauza principală care a dus la această situație e Coronavirusul. AFLĂ de ce managerul Gabriel Lazany a luat decizia de a institui carantina de urgență și care e legătura cu temutul virus:

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că unitatea medicală intră imediat în CARANTINĂ!

E vorba nu doar de clădirea spitalului, ci de TOATE secțiile care aparțin de acesta. Motivul instituirii carantinei nu e epidemia de gripă de la nivel național.

Aparținătorii nu vor mai avea voie în incinta spitalului. Motivul nu e atât gripa, cât faptul că produsele pe care le folosim în spital, gen măști, vin din China. Ori furnizorii ne-au spus că din cauza Coronavirusului nu mai pot actualiza stocurile, prețurile urcă, așa că suntem nevoiți să facem economii la materiale. Iar un mod este de a limita accesul vizitatorilor!”, a declarat Gabriel Lazany.

Lazany a explicat pentru Bistrițeanul.ro că Spitalul Județean de Urgență mai are stocuri de dezinfectanți, măști și materiale de protecție care ar ajunge pentru încă o lună. Între timp, au fost plasate alte comenzi, cu promisiunea furnizorilor că se vor onora.

Cum majoritatea materialelor se produc în China, situația este una delicată și incertă, astfel încât conducerea Spitalului Județean, împreună cu cea a DSP Bistrița-Năsăud, au luat decizia de a închide accesul vizitatorilor preventiv. Se face astfel economie de dezinfectanți și materiale de protecție, cele mai problematice ca și stoc.

Cum starea de carantină a fost instituită imediat, unii aparținători, veniți de la zeci de kilometri distanță, s-au trezit în fața ușilor închise. Deocamdată nu se știe cât va dura această situație.

Întreaga explicație a managerului, cât și reacțiile aparținătorilor care nu au mai putut ajunge la cei dragi, internați, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/LeE1dMpQYwo” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...