21.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Ioan Turc explică DE CE liberalii NU au votat ieri subvenționarea, în Consiliul Local:

Subvenționarea taxei de gunoi a fost mărul discordiei, ieri, în Consiliul Local. Deși Ioan Turc a cerut consilierilor liberali să voteze subvenționarea, aceștia nici măcar nu au votat. CUM explică liderul PNL BN gestul colegilor săi de partid:

Bugetul municipiului Bistrița a fost supus ieri la vot, consilierilor locali. La un moment dat, viceprimarul Cristian Niculae a solicitat luarea sumei de 2.690.000 lei de la capitolul transporturi. A cerut ca banii să fie mutați la capitolul mediu, pentru a putea fi folosiți la subvenționarea taxei de salubritate.

De aici s-a iscat un adevărat fiasco, pe care vă invităm să-l urmăriți, scris sau video, mai jos:

FOTO/VIDEO: Au găsit bani pentru subvenția la gunoi! Îi iau de la transportul public

Deși în cadrul unei conferințe de presă, liderul PNL BN, Ioan Turc, își îndemna colegii de partid să voteze PENTRU subvenționare, ieri – pauză. Niciun liberal nu a votat!

Contactat de redactori, liderul liberalilor a explicat că reacția lor- de a nu vota- e cât se poate de normală.

„Eu am fost de acord că taxa trebuie subvenționată! Și chiar și consilierii liberali sunt de acord cu subvenționarea. Problema e alta. Nu iei banii de la o subvenție și o dai la alta. Nu iei banii de subvenționare a transportului și subvenționezi gunoiul. Suntem de acord să subvenționăm, dar existau o grămadă de alte variante de unde să ia banii. De la cultură, de la festivalele anonime care se fac. De la pârtia de schi, gaura neagră, asta era o sursă de finanțare. E o piesă pusă la cale de ei. Au pus bani mai mulți la transport ca să aibă de unde lua? Că altfel, nu diminuezi o subvenție ca să faci alta, să o pui în altă parte! Dacă luau banii de la pârtia de schi sau de la bazinele de înot, atunci da, ar fi votat și ei. Dar când colo, s-au alocat 3 milioane de lei să înceapă lucrările la bazinele de înot ce vor fi gata peste 12 ani. De ce nu au luat de la pârtie? Că dacă luau de acolo, votau și consilierii liberali. E absolut normal ce au făcut, faptul că nu au votat ieri!”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, liderul PNL BN, gestul colegilor săi de partid.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: