11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Ioan Turc explică DE CE liberalii NU au votat ieri subvenționarea, în Consiliul Local:

Subvenționarea taxei de gunoi a fost mărul discordiei, ieri, în Consiliul Local. Deși Ioan Turc a cerut consilierilor liberali să voteze subvenționarea, aceștia nici măcar nu au votat. CUM explică liderul PNL BN gestul colegilor săi de partid:

Bugetul municipiului Bistrița a fost supus ieri la vot, consilierilor locali. La un moment dat, viceprimarul Cristian Niculae a solicitat luarea sumei de 2.690.000 lei de la capitolul transporturi. A cerut ca banii să fie mutați la capitolul mediu, pentru a putea fi folosiți la subvenționarea taxei de salubritate.

De aici s-a iscat un adevărat fiasco, pe care vă invităm să-l urmăriți, scris sau video, mai jos:

FOTO/VIDEO: Au găsit bani pentru subvenția la gunoi! Îi iau de la transportul public

Deși în cadrul unei conferințe de presă, liderul PNL BN, Ioan Turc, își îndemna colegii de partid să voteze PENTRU subvenționare, ieri – pauză. Niciun liberal nu a votat!

Contactat de redactori, liderul liberalilor a explicat că reacția lor- de a nu vota- e cât se poate de normală.

„Eu am fost de acord că taxa trebuie subvenționată! Și chiar și consilierii liberali sunt de acord cu subvenționarea. Problema e alta. Nu iei banii de la o subvenție și o dai la alta. Nu iei banii de subvenționare a transportului și subvenționezi gunoiul. Suntem de acord să subvenționăm, dar existau o grămadă de alte variante de unde să ia banii. De la cultură, de la festivalele anonime care se fac. De la pârtia de schi, gaura neagră, asta era o sursă de finanțare. E o piesă pusă la cale de ei. Au pus bani mai mulți la transport ca să aibă de unde lua? Că altfel, nu diminuezi o subvenție ca să faci alta, să o pui în altă parte! Dacă luau banii de la pârtia de schi sau de la bazinele de înot, atunci da, ar fi votat și ei. Dar când colo, s-au alocat 3 milioane de lei să înceapă lucrările la bazinele de înot ce vor fi gata peste 12 ani. De ce nu au luat de la pârtie? Că dacă luau de acolo, votau și consilierii liberali. E absolut normal ce au făcut, faptul că nu au votat ieri!”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, liderul PNL BN, gestul colegilor săi de partid.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...