26.9 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

VIDEO – Bistrițenii vor putea semnala problemele din oraș printr-o aplicație pentru mobil

Primarul Ioan Turc a anunțat în cadrul unei conferințe de presă faptul că începând de luni, bistrițenii vor avea la dispoziție o aplicație pentru mobil prin intermediul căreia vor putea semnala problemele din oraș. Mai mult, aceștia vor putea participa la sondajele realizate de Primăria Bistrița și vor putea propune investiții și proiecte pentru oraș.

Primăria Bistrița pune la dispoziția locuitorilor orașului un instrument digital, sub forma unei aplicații pentru mobil, cu ajutorul căruia vor putea fi semnalate problemele din oraș. Aceasta poartă numele „City Health”

„De luni, din 7 decembrie punem la dispoziție cetățenilor o platformă digitală prin care pot fi consultați, cu privire la toate proiectele pe care Primăria Bistrița le va derula, fie că vorbim despre proiecte de investiții, culturale, sociale, educaționale sau de orice altă natură. Această aplicație are deja un istoric, este folosită deja în orașe importante din țară, precum Cluj-Napoca, Baia Mare, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Pitești”, a declarat Ioan Turc, astăzi, într-o conferință de presă.

Acesta a mai explicat că aplicația respectivă are trei module: unul de consultare publică a cetățenilor, care vor putea răspunde la sondajele realizate de către primărie, cu privire la investiții, proiecte și chiar evenimente. Al doilea modul este unul de bugetare participativă. Practic, o parte din bugetul municipiului va fi pus la dispoziția cetățenilor, care vor putea propune proiecte, care, după o sesiune de vot și un clasament, vor fi puse în practică.

Al treilea modul al aplicației este unul de raportare a problemelor, în timp real. Sesizările nu doar că vor fi trimise în timp real, ci cei care le-au făcut vor fi ținuți la curent cu stadiul în care se află rezolvarea problemei semnalate.

Bistrițenii se vor putea înregistra pe această aplicație folosindu-se de adresa de e-mail sau contul de Facebook.

 „Intenționăm ca începând de luni comunicarea să se facă inclusiv cu această platformă digitală și sper ca oamenii vor gusta această ofertă pe care noi o facem. Cred că vor interacționa cu noi. E nevoie și de puțin timp pentru ca nivelul relației să ajungă unde ne dorim”, a completat Ioan Turc.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!