23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

VIDEO: Burse pentru eleve gravide, dar și burse de excelență de până la 3000 de lei, în acest an școlar

Profesorul Mircea Cristian Nicula, șeful ISJ BN, a explicat la Bistrițeanul Live, cum se vor acorda bursele în acest an școlar.

Avem burse de de excelență de tip I și II. Cele de tip I se oferă pentru performanțe la nivel internațional. Aici elevii pot primi între 750 și 3000 de lei bursă. Bursele de excelență de tip II se oferă pentru premii obținute la nivel național. Este vorba despre 700 de lei. Mai avem burse de merit în valoare de 450 de lei, dar și burse sociale de 300 de lei – la fel ca bursele tehnologice”, a explicat prof. Mircea Cristian Nicula.

O noutate: bursele de 700 de lei care pot ajunge la elevele care rămân gravide și au rezultate bune la învățătură.

Bursele de merit se acordă pe baza rezultatelor, la propunerea dirigentului, pentru 30% dintre elevii unei clase. Însă, dacă există mai multe medii peste 9,50 – se vor acorda burse tuturor. Sunt clase în care se învață foarte bine”, a explicat prof. Mircea Cristian Nicula.

Bursă de merit vor primi și premianții locurilor I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor naționale. Primesc bursă de merit și elevii care obțin locul I la concursurile naționale extrașcolare. Dar și medaliații cu aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive în sporturile olimpice.

Bursele sociale se acordă elevilor din familii cu venit mediu sau elevilor fără părinți, din familii monoparentale sau care suferă de diverse boli. Aceștia trebuie să depună o solicitare l secretariat în primele 25 de zile calendaristice ale lunii în curs.

„O noutate cu care ne putem lăuda, pentru că a fost și inițiativa noastră, deși programul se implementează la nivel național, este PatrimVen. Programul ne oferă date de la ANAF despre veniturile părinților. Astfel ușurăm munca tuturor. Nu le mai cerem copiilor adeverințe și hârtii”, a completat prof. Mircea Cristian Nicula.

Bursa tehnologică de 300 de lei se oferă elevilor din învățământul tehnologic, cu condiția să nu cumuleze 10 absențe pe lună.

Cum anume pot fi cumulate bursele, astfel încât elevii să primească valoarea a două burse diferite – descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Burse pentru gravide….adică, să încurajăm imoralitatea de la vârste cât de fragede. Fiica mea cu media 9.94 va primi o bursă de 450lei/lună (să ne înțelegem, din care se scad zilele libere, vacanțele, etc), iar o fată însărcinată va primi 700 pentru că….?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: