16.1 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

VIDEO: Când vor avea rețea de gaz localnicii din Maieru

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Vasile Borș din Maieru a explicat care este stadiul proiectului de introducere a rețelei de gaz în localitate.

S-a constituit o asociație mare, pe tot județul, la inițiativa președintelui Emil Radu Moldovan. În prima fază se preconiza că va fi vorba de o finanțare guvernamentală, urmând ca întreaga asociație să primească bani. Între timp a căzut acest subiect al finanțării guvernamentale. Sunt alocați în acest moment aproape 1 miliard de euro la nivel național, pentru constituirea rețelelor de gaz…”, a explicat Vasile Borș.

Primarul din Maieru a mai precizat că – pentru a se încadra în noile condiții de finanțare, administrația locală a recurs la un parteneriat cu alte două comune – Rodna și Șanț, astfel încât să nu se depășească suma de 25 milioane de euro.

Se lucrează acum la documentație. „Avem si avizul unei societăți care transportă gaz. Ni s-a promis că ei vor aduce gazul până într-un anumit punct… A trebuit să modificăm puțin proiectul, și căutăm în continuare și alte surse de finanțare. Așteptăm să vedem și noul program pentru finanțări europene”, a mai spus Vasile Borș.

La Compania Națională de Investiții administrația locală a depus deja nu doar studiul de fezabilitate, ci și proiectul tehnic pentru construirea a încă unui pod mare peste Someș.

Alte trei poduri peste Someș și unul peste râul Anieș se află în fază de realizare a studiului de fezabilitate – a explicat primarul din Maieru.

Cât este de pregătită comuna Maieru de sosirea iernii – dar și alte detalii despre activitatea administrației locale – puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/6wHUFZDIX5I” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!