17.3 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

VIDEO. Capernaum: Și-a dat părinții în judecată pentru că l-au născut…

Capernaum: Nu știe câți ani are, pentru că nu are niciun fel de act de identitate. Medicii au estimat, după numărul de dinți, că ar avea cam 12 ani. A crescut în stradă, a învățat să lupte pentru supraviețuirea lui și altor copii din jur, iar în final și-a dat părinții în judecată pentru că l-au născut…

Este cu adevărat sfâșietor. Este genul de experiență care te marchează total… Privești în ochii copilului și nimic nu mai pare în regulă, în jurul tău…”, ne-a mărturisit unul dintre bistrițenii care au urmărit duminica trecută, cu sufletul la gură producția regizată de Nadine Labaki.

Filmat în haoticele cartiere din Liban, filmul Capernaun prezintă povestea unui copil din Liban care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Protagonistul (Zain Al Rafeea) este un băiețel refugiat sirian, fără niciun fel de experiență actoricească, dar care joacă rolul băiatului libanez cu atâta convingere, încât a impresionat deja mii de spectatori, iar la Cannes, unde filmul a avut recent premiera, a fost aplaudat de public în picioare timp de 15 minute…

Băiatul fuge de părinții săi neglijenți, ajungând să-și poarte singur de grijă, până când găsește adăpost în șubreda casă a lui Rahil (Yordanos Shiferaw), o refugiată etiopiană, și a bebelușului ei, Yonas (Boluwatife Treasure Bankole). Zain își va da părinţii în judecată pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.

Zain Al Rafeea, băiatul de 12 ani din Capernaum, a lucrat drept curier în Beirut până în 2017 – când a învățat să-și scrie numele…

[arve url=”https://youtu.be/9ZmprQ7zMaA ” /]

Filmul este nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin și va rula la Centrul Cultural Dacia, sâmbătă și duminică.

Știm că vizionarea filmelor în altă limbă decât engleză este pentru cei mai mulți greoaie și știm că am fost învățați cu blockbustere și filme de popcorn la care îți stă mintea în loc, însă vă provocăm să cunoașteți realitatea așa cum rar vă este dat să o vedeți. Lumea asta chiar există și noi ne mișcăm pe lângă ea…!”, precizează Cristian Vrăzmaș, responsabilul de programe în cadrul Centrului Cultural Dacia.

Este o încercare de a „construi”, la Bistrița o comunitate a celor care apreciază filmele de artă. Cu atât mai mult cu cât, înainte de 89, bistrițenii se refugiau cu sutele în cinematograful Dacia, „la cinematecă”, urmărind filme experimentale, filme de artă și documentare.

Încercăm de ceva vreme să prezentăm bistrițenilor și un alt fel de filme, acele filme care te copleșesc, care te pun pe gânduri și care îți pot schimba viața…”, completează Cristian Vrăzmaș.

Așadar, cei care au curajul să urmărească și să accepte adevăratele drame ale lumii contemporane – sunt liberi să aleagă în acest weekend, una dintre provocările de mai jos:

Sâmbătă, 16 martie, de la ora 14.00 aveți ocazia să urmăriți Sub umbra părului sălbatic – de la ora 17.30 – producția Păsări călătoare iar de la ora 20.00 este programat filmul Capernaum / Haos și speranță.

Duminică, 17 martie, de la ora 13.40 – Capernaum / Haos și speranță, de la ora 16.10 – Sub umbra părului sălbatic iar de la ora 19.40 – Păsări călătoare.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...