14.2 C
Bistrița
vineri, martie 29, 2024

VIDEO. Capernaum: Și-a dat părinții în judecată pentru că l-au născut…

Capernaum: Nu știe câți ani are, pentru că nu are niciun fel de act de identitate. Medicii au estimat, după numărul de dinți, că ar avea cam 12 ani. A crescut în stradă, a învățat să lupte pentru supraviețuirea lui și altor copii din jur, iar în final și-a dat părinții în judecată pentru că l-au născut…

Este cu adevărat sfâșietor. Este genul de experiență care te marchează total… Privești în ochii copilului și nimic nu mai pare în regulă, în jurul tău…”, ne-a mărturisit unul dintre bistrițenii care au urmărit duminica trecută, cu sufletul la gură producția regizată de Nadine Labaki.

Filmat în haoticele cartiere din Liban, filmul Capernaun prezintă povestea unui copil din Liban care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Protagonistul (Zain Al Rafeea) este un băiețel refugiat sirian, fără niciun fel de experiență actoricească, dar care joacă rolul băiatului libanez cu atâta convingere, încât a impresionat deja mii de spectatori, iar la Cannes, unde filmul a avut recent premiera, a fost aplaudat de public în picioare timp de 15 minute…

Băiatul fuge de părinții săi neglijenți, ajungând să-și poarte singur de grijă, până când găsește adăpost în șubreda casă a lui Rahil (Yordanos Shiferaw), o refugiată etiopiană, și a bebelușului ei, Yonas (Boluwatife Treasure Bankole). Zain își va da părinţii în judecată pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.

Zain Al Rafeea, băiatul de 12 ani din Capernaum, a lucrat drept curier în Beirut până în 2017 – când a învățat să-și scrie numele…

[arve url=”https://youtu.be/9ZmprQ7zMaA ” /]

Filmul este nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin și va rula la Centrul Cultural Dacia, sâmbătă și duminică.

Știm că vizionarea filmelor în altă limbă decât engleză este pentru cei mai mulți greoaie și știm că am fost învățați cu blockbustere și filme de popcorn la care îți stă mintea în loc, însă vă provocăm să cunoașteți realitatea așa cum rar vă este dat să o vedeți. Lumea asta chiar există și noi ne mișcăm pe lângă ea…!”, precizează Cristian Vrăzmaș, responsabilul de programe în cadrul Centrului Cultural Dacia.

Este o încercare de a „construi”, la Bistrița o comunitate a celor care apreciază filmele de artă. Cu atât mai mult cu cât, înainte de 89, bistrițenii se refugiau cu sutele în cinematograful Dacia, „la cinematecă”, urmărind filme experimentale, filme de artă și documentare.

Încercăm de ceva vreme să prezentăm bistrițenilor și un alt fel de filme, acele filme care te copleșesc, care te pun pe gânduri și care îți pot schimba viața…”, completează Cristian Vrăzmaș.

Așadar, cei care au curajul să urmărească și să accepte adevăratele drame ale lumii contemporane – sunt liberi să aleagă în acest weekend, una dintre provocările de mai jos:

Sâmbătă, 16 martie, de la ora 14.00 aveți ocazia să urmăriți Sub umbra părului sălbatic – de la ora 17.30 – producția Păsări călătoare iar de la ora 20.00 este programat filmul Capernaum / Haos și speranță.

Duminică, 17 martie, de la ora 13.40 – Capernaum / Haos și speranță, de la ora 16.10 – Sub umbra părului sălbatic iar de la ora 19.40 – Păsări călătoare.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM: Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon

E acel moment al anului când autovehiculul tău Mercedes-Benz are nevoie de o verificare tehnică de primăvară. Alege întotdeauna un Centru de Service Autorizat Mercedes-Benz, pentru a beneficia de cele mai bune servicii auto!

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.