5.4 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

FOTO: Testările gratuite de la Căianu Mic ar putea lungi viața a încă 15 localnici

S-a făcut încă o rundă de testări gratuite la Căianu Mic. Oamenilor li s-a verificat glicemia și tensiunea arterială. 15 persoane au fost depistate cu probleme, urmând să fie monitorizate îndeaproape. Iar apoi, chiar trimise la specialiști.

158 de locuitori ai comunei Căianu Mic au fost testați gratuit, zilele trecute, într-o campanie organizată de primăria comunei.

Acestora li s-a verificat indicele glicemic și s-a măsurat tensiunea arterială. La testare s-au prezentat 114 femei și 44 de bărbați.

În urma testărilor s-au descoperit 11 cazuri cu valori mari ale glicemiei, la persoane nediagnosticate cu diabet și patru cazuri cu valori mari ale tensiunii arteriale, la persoane nediagnosticate cu hipertensiune arterială.

Persoanele la care s-au descoperit aceste nereguli nu sunt neapărat persoane în vârstă. Le vom monitoriza timp de două- trei săptămâni, iar dacă valorile rămân la fel vor fi direcționați către medici de specialitate și analize amănunțite” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Rodica Boca, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Căianu Mic.

Celor 15 căienari li s-a pus în vedere și un anumit regim. Persoanelor cu glicemie mare s-a recomandat regim hipoglucidic (limitare consum dulciuri și zaharuri). Celor cu tensiune arterială mare li s-a recomandat regim hiposodat (limitare consum sare) , regim hipolipidic (limitare consum grăsimi) și hidratare corespunzătoare.

Viața unei femei a fost salvată tot datorită controalelor ”impuse” de primăria Căianu Mic. Mai multe despre acest subiect puteți reciti aici:

Un control „impus” de Primărie i-a salvat viața! Alte serii de TESTĂRI gratuite, la Căian!

Vor urma și alte tipuri de testări gratuite, în viitorul apropiat.

Și aceste testări, de glicemie și tensiune arterială au costat, dar nu așa mult. Pentru celelalte testări pe care ni le-am propus așteptăm bugetul” a concluzionat Rodica Boca.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...