13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

VIDEO: Câți bani ar vrea să cheltuie Primăria Bistrița pe manifestări culturale, în contextul pandemiei noului coronavirus

Invitată la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, profesoara Cristina Iurișniți, deputat USR, s-a referit la banii cheltuiți iresponsabil de Primăria Bistrița.

Deputatul USR a amintit că sunt 3100 de elevi în județ fără acces la internet, fără tablete, laptopuri sau telefoane mobile. Sunt elevi rămași, practic, în afara procesului de învățare online.

Am trimis Primăriei propunerea de a achiziționa tabletele necesare pentru copiii care nu își permit aceste lucru. Răspunsul a fost: Faceți o lege în parlament în acest sens. Am făcut o lege, am adăugat și un amendament prin care aceste tablete să ajungă la copiii defavorizați și la copiii lipsiți de acces sau semnal. Este inclus aici și un abonament contractat și plătit pe 2 ani de zile… Legea se află la Senat, ei sunt cameră decizională. Sperăm ca legea să primească votul senatorilor”, a mai spus Cristina Iurișniți.

Tot de la Primăria Bistrița, deputatul Cristina Iurișniți a primit în 26 mai un alt răspuns care a pus-o pe gânduri: „Se referă la sume de bani care au rămas anul acesta în buget. Am vrut să aflăm care sunt sumele care se duc pe manifestări culturale într-o perioadă în care nu este nevoie de așa ceva”, a explicat deputatul. 

Am descoperit că sunt alocați 698.000 lei pentru manifestări culturale. Sunt foarte mulți, în contextul actual! Primăria insistă să cheltuie 46.700 pentru servicii de comunicare, publicitate și masmedia. Credeam că vom regăsi la fel de mulți bani la asistență socială. Surpriză – aici sunt alocați doar 5.750 de lei”, a punctat Cristina Iurișniți.

„Avem aproape 700.000 lei pentru manifestări culturale. Nu ar fi fost mai bine să fie îndreptați acești bani spre achiziția unor dispozitive necesare pentru învățare în online pentru copiii din Bistrița? Pentru cei care aveau nevoie, cei mai puțin norocoși, mai defavorizați și vulnerabili… Banii și taxele noastre s-ar fi dus cu mai multe eficiență și responsabilitate spre acești copii. Alte orașe au făcut lucrul acesta. La noi nu s-a putut. La noi se cheltuie aproape 700.000 de lei pe activități culturale, într-o perioadă în care nu se organizează așa ceva…!”, a avertizat Cristina Iurișniți.

Alte detalii despre probleme actuale din educație puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F179703483452342%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: