16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

VIDEO: Ce îi reproșează președintele Radu Moldovan prefectului Stelian Dolha. „O astfel de decizie poate duce la convulsii sociale”

„Nu a existat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care să se fi dezbătut intrarea Bistriței în carantină… Nu am votat nicicum, pentru că mi s-a părut incorect ca un asemenea subiect atât de important să nu fie dezbătut”, a recunsocut președintele Radu Moldovan în studioul Bistrițeanul Live. Ce îi reproșează prefectului Stelian Dolha:

Din 19 noiembrie, Bistrița este în carantină – în urma unei decizii criticate de jurnalistul Adrian Linca. Acesta preciza – într-un editorial – că decizia de a impune carantina în Bistrița a fost luată de prefectul Stelian Dolha, după o conversație cu premierul Ludovic Orban.

În replică, Instituția Prefectului a transmis că 28 de membri din cei 40 care există în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au votat pentru carantină. 

Conform legii, președintele Consiliului Județean – Radu Moldovan – este unul dintre cei doi vicepreședinți ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Nu a existat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care să se fi dezbătut intrarea Bistriței în carantină. Am văzut că și domnul prefect a precizat că decizia inițială a fost în cadrul unui grup restrâns de lucru. E adevărat că pe grupul comandamentului județean pentru situații de urgență a apărut – după ce deja era publică propunerea de carantinare a municipiului Bistrița – un proiect de hotărâre prin care se cerea adoptarea acestei decizii…”, a explicat Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean. 

Nu am votat nicicum, pentru că mi s-a părut incorect ca un asemenea subiect atât de important să nu fie dezbătut, chiar dacă e o situație de pandemie”, a argumentat Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean a completat că întâlnirea și votul s-ar fi putut organiza pe Zoom și că o dezbatere s-ar fi impus pe această temă.

Radu Moldovan a subliniat că „în plenul lărgit al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nu a existat niciun fel de dezbatere. A fost pus la dispoziția membrilor proiectul de hotărâre care a fost votat, dar după ce decizia era publică…

Radu Moldovan a recunoscut că era obligatoriu să se ia o decizie care să impună anumite măsuri și restricții. Cu atât mai mult cu cât trebuia să fie rupt nivelul de transmitere severă a acestui virus.

Situația în sistemul de sănătate era una critică. Aveam deja zile întregi de când nu mai erau locuri nici în secția Covid, nici la Terapie Intensivă, iar gradul de mortalitate a crescut vertiginos… Era evident că trebuia luată o măsură. Dacă eu aș fi fost cel care trebuia să conducă spre o asemenea decizie – aș fi dezbătut foarte serios acest subiect. Cred că o asemenea decizie extrem de importantă trebuia dezbătută pe larg. Specialiștii ar fi trebuit să vină cu argumente. Poate că în urma unei dezbateri – decizia ar fi fost una mai bună...”, consideră Radu Moldovan.

Radu Moldovan a completat că nu îl învinuiește neapărat pe prefectul Stelian Dolha. Dar că îi reproșează faptul că nu a organizat o dezbatere pe acest subiect.

E foarte greu să explici oamenilor de ce în Bistrița s-au închis saloanele de beauty, de masaj și toate celelalte, în timp ce în alte orașe carantinate acestea încă funcționează. O astfel de decizie neanalizată foarte bine poate duce la convulsii sociale și la multe alte tipuri de nemulțumiri pe care cetățenii le au…!”, a mai spus Radu Moldovan.

Radu Moldovan a mai povestit la Bistrițeanul Live că a fost invitat de prefectul Stelian Dolha la o întâlnire a grupului de lucru. Nu a primit prea multe răspunsuri la întrebările puse, dar i-a propus prefectului să extindă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Legislația ne dă voie să facem așa ceva. Atunci când iei decizii care afectează viața oamenilor din sistemul HoReCa sau a celor care își vând produsele în piață – nu văd de ce nu ar încăpea încă 4, 5 persoane. Care să fie reprezentanți ai acestor domenii care să participe la decizie, să pună întrebări, să informeze Comitetul pentru Situații de Urgență…”, a propus președintele Radu Moldovan:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/YjO0UbZch3k” /]

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 112000020)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.