-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

VIDEO: CINCI persoane monitorizate la domiciliu pentru suspiciune de infecție cu coronavirus

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud monitorizează cinci persoane, la domiciliu, din cauza suspiciunii de coronavirus. Cele cinci persoane sunt sosite din Italia. CE directive a dat Ministerul Sănătății:

Secretarul de stat Nelu Tătaru, responsabil cu măsurile de protecţie pentru coronavirus, a afirmat că niciunul dintre cei care se întorc din Italia, fie cu avionul, fie pe cale rutieră, nu va putea evita carantina.
El a explicat că personalul medical de la punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat, iar autoritaţile au liste, de la consulatele româneşti din Italia, cu românii stabiliţi în această ţară.

Totuși, doar cei care sosesc din zona de carantină a Italiei vor sta automat în carantină.

Noi suntem în permanentă legătură cu autoritățile și personalul de la graniță. Când sunt bistrițeni care se întorc acasă, îi preluăm imediat și demarăm protocolul care se impune. Totuși, DOAR cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat 14 zile în carantină. Ceilalți sunt monitorizați la domiciliu”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

În prezent, cinci bistrițeni sunt monitorizați la domiciliu.

„Avem cinci persoane monitorizate la domiciliu, care s-au întors din Italia. Pprintre cei cinci e și italianul verificat sâmbătă seara, care urmează să se întoarcă în Italia. În rest, nu avem alte persoane suspecte”, a mai spus Andrițoiu.

În ceea ce-l privește pe bistrițeanul întors din Filipine, s-a determinat că acesta suferă de faringită. I s-a prescris tratament adecvat și a fost lăsat acasă.

Despre modul în care sunt ”întâmpinați” cei ce se întorc din Italia, pe aeroportul din Cluj, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/TzVANQspKRk” /]

UPDATE 13.20

La primele ore ale dimineții existau 5 persoane monitorizate la domiciliu. Până la ora 13.20 au mai sosit două persoane din Italia, numărul celor monitorizați la domiciliu fiind acum de 7, printre care și italianul.

”Situația e în dinamică. Cifrele se pot schimba de la o oră la alta. Până deseară situația poate să fie cu totul alta” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Sursa video- Dejeanul.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: