20.2 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

VIDEO: CONCURS „Tineri pentru tineri” pentru prevenirea consumului de droguri! PREMII substanțiale puse la bătaie de Prefectură

Prefectul județului vrea să înceapă o campanie mai „vizibilă” împotriva consumului de droguri. Unul dintre lucrurile planificate: organizarea concursului „Tineri pentru tineri”. Participanții trimit idei de slogane și afișe ce vor fi puse în oraș. Cele trei premii puse la bătaie sunt substanțiale. AFLĂ detalii:

Consumul de droguri, la nivelul județului nostru, este în creștere. Cu toate acestea, conform prefectului, comisia din cadrul instituției nu avea o statistică și nici nu era vizibilă.

„Așa că am decis să desființez comisia și să fac un grup de lucru. Din acest grup fac parte conducerea celor mai importante școli, licee, poliția, Centrul de Consiliere Antidrog, Direcția de Sănătate Publică și Centrul Județean de resurse și asistență educațională. (…) Se poate lua în considerare ca din acest grup să facă parte și consiliul elevilor și studenților, sau chiar ONG-uri de profil”, a declarat Stelian Dolha.

Mai mult, la nivelul județului nu există nici măcar Tel Verde la care să sune părinții disperați, ci e doar un număr la nivel național.

Așa a luat naștere ideea unui concurs, pentru un prim pas în combaterea fenomenului.

„Tineri pentru tineri” este numele concursului de afișe și slogane antidrog.

Mesajul trebuie să vină de la tineri pentru tineri. Așa că îi provocăm pe toți tinerii care doresc să trimită pe adresa de mail a prefecturii [email protected] sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook : Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud idei de slogane și afișe. Vom premia trei dintre acestea. Și apoi afișele vor ajunge în TOATE instituțiile, TOATE mijloacele de transport, taxiuri etc. Mă voi asigura personal de lucrul acesta”, a mai spus prefectul.

Premiile puse la bătaie sunt substanțiale:

Premiul I – 3.000 de lei

Premiul II – 2.500 de lei

Premiul III – 2.000 de lei

Pentru acordarea acestor premii au fost găsiți sponsori. Încă nu e sigur dacă premiile vor fi cash sau sub formă de bonuri.

Afișele și sloganele se vor „colecta” până în luna martie, data finală fiind încă în discuție.

În paralel, prefectul intenționează să propună ca în școli să existe ore opționale de educație juridică.

E important ca elevii să cunoască implicația juridică a acestui lucru”, a concluzionat prefectul.

Mai multe informații puteți vedea în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/aFheJwd804o” /]

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: