17.7 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

VIDEO: 10 milioane de euro, pentru Rodna…?!

Foarte multe lucrări prevăzute în diferite proiecte vor începe în această primăvară, la Rodna! Dar veștile bune nu se opresc aici.

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, primarul din Rodna – Valentin Grapini – a explicat că a identificat două surse de finanțare.

Edilul a precizat că vrea să continue să atragă fonduri europene pentru Rodna și în 2020. „Am identificat două surse de finanțare pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)”, a subliniat Valentin Grapini, convins că sunt proiecte de interes comunal foarte importante.

Centrul de vizitare Parcul Național Munții Rodnei a fost trecut și în oferta noastră electorală din 2016. Însă planul de management al parcului nu s-a finalizat decât anul trecut. Astfel încât nici linia de finanțare nu a putut fi accesată decât în acest an”, a precizat Valentin Grapini.

Este vorba despre un proiect de 10 milioane de euro. 7 milioane de euro revin Parcului Național, iar 3 milioane revin comunei Rodna.

Vom avea un centru de vizitare a Parcului Munții Rodnei foarte frumos și foarte bine gândit și structurat pentru turiștii care ne vor călca pragul”, a mai spus Valentin Grapini.

Un al doilea proiect care va demara la Rodna în acest an se referă la dotarea centrului SVSU. „Suntem stațiune turistică de interes local și vom deveni stațiune turistică de interes național. Mi se pare corect ca tot ce ține de situațiile de urgență, Salvamont și toate celelalte necesare intervenției în folosul cetățenilor, să fie foarte bine dotate…

La începutul anului, primarul își propusese să achiziționeze din bugetul local o autoutilitară nouă, specializată în stingerea incendiilor.

Proiectul acesta a venit ca o mănușă. Nu mai avem nevoie decât de o cofinanțare de 2%. Putem să ne dotăm astfel noul centru SVSU. Din punctul de vedere al specialiștilor, acest centru va deveni un centru regional. Va deservi toate localitățile din preajma Rodnei. L-am structurat și l-am gândit foarte bine, astfel încât să devină un centru SMURD cu toate dotările necesare”, a mai spus Valentin Grapini.

Mai multe detalii despre proiectele și problemele din Rodna puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F170218734202620%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...