16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

VIDEO: Controale DSP la sistemele de alimentare cu apă! Parva și Telciu, cele mai „spinoase probleme”

Reprezentanții DSP BN au făcut controale la sistemele de aprovizionare cu apă din județ. Telciu și Parva sunt cele mai „spinoase” dintre probleme. CUM comentează directorul Aquabis:

În județul Bistrița-Năsăud se monitorizează 25 zone de aprovizionare cu apă (ZAP) din care:

 • 16 sisteme de alimentare cu apă potabilă sunt administrate de S.C. AQUABIS S.A. Bistrița (Bistrița, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi, Rodna, Bârgău, Cușma, Colibița, Ilva Mică, Leșu, Liviu Rebreanu, Lunca Ilvei, Milaș, Șanț, Șieu, Târlișua)
 • 8 sisteme de alimentare cu apă potabilă administrate de către primării (Ilva Mare, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Arșița, Parva, Rebra, Romuli, Telciu)
 • 1 sistem de distribuție apă potabilă administrat de S.C. COMPANIA AQUASERV S.A. Târgu Mureș (Urmeniș – Silivașu de Câmpie)

În urma controalelor efectuate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică BN, s-au constatat și nereguli.

În urma controalelor efectuate s-au constatat următoarele  neconformități:

 •  Sistemul de alimentare cu apă Parva administrat de Primăria Comunei Parva – Darea în consum public ca apă pentru consum uman a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate prevăzute de reglementările în vigoare;
 • Sistemul de alimentare cu apă Telciu administrat de Primăria Comunei Telciu – Darea în consum public ca apă pentru consum uman a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate prevăzute de reglementările în vigoare;
 •  Sistemul de alimentare cu apă Ilva Mare administrat de Primăria Comunei Ilva Mare – Darea în consum public ca apă pentru consum uman a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate prevăzute de reglementările în vigoare.
 • Sistemul de alimentare cu apă Romuli administrat de Primăria Comunei Romuli – Lipsa vizei anuale pe autorizația sanitară de funcționare”, a declarat dr. Ioan Suciu în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Acesta a subliniat că la Parva sunt cele mai multe probleme și cel mai des întâlnite. Comuna Parva este urmată, bineînțeles, de Telciu.

Reprezentantul Aquabis a explicat CARE este problema în zonele gestionate de ei:

Problema cea mai mare a fost că zonele preluate de la primării aveau multe nereguli. Unde neregulile au fost prea multe, nici nu le-am preluat. 

Apoi, la unele stații, doar unii sunt branșați la rețeaua de apă. Așa că apa din rezervoare stă prea mult, și în decurs de trei zile, clorul se evaporă. De aici apar neregulile”, a explicat Ioan Șandru.

Mai multe, în secvența video de mai jos:

Sancțiuni contravenționale aplicate:

Conform reprezentantului DSP BN, au fost aplicate următoarele sancțiuni:

 • Avertisment scris aplicat Primăriei Parva pentru darea în consum public a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate
 • Avertisment scris aplicat Primăriei Telciu pentru darea în consum public a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate
 • Avertisment verbal aplicat Primăriei Romuli pentru lipsa vizei anuale pe autorizația sanitară de funcționare
 • Amenda contravențională în valoare de 4000 lei aplicată Primăriei Ilva Mare  pentru darea în consum public a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate

S-au efectuat patru recontroale pentru verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite pentru operatorii sistemelor de alimentare cu apă care au înregistrat neconformități. Au fost recoltate trei probe de apă potabilă, din sistemul de distribuție a apei Parva, Ilva Mare și Telciu, care au corespuns din punct de vedere chimic și bacteriologic.

În termenul stabilit, Primăria Comunei Romuli a depus cererea pentru obținerea vizei pe autorizația sanitară de funcționare”, a mai subliniat Suciu.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...