1.4 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

VIDEO: Controale DSP la sistemele de alimentare cu apă! Parva și Telciu, cele mai „spinoase probleme”

Reprezentanții DSP BN au făcut controale la sistemele de aprovizionare cu apă din județ. Telciu și Parva sunt cele mai „spinoase” dintre probleme. CUM comentează directorul Aquabis:

În județul Bistrița-Năsăud se monitorizează 25 zone de aprovizionare cu apă (ZAP) din care:

 • 16 sisteme de alimentare cu apă potabilă sunt administrate de S.C. AQUABIS S.A. Bistrița (Bistrița, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi, Rodna, Bârgău, Cușma, Colibița, Ilva Mică, Leșu, Liviu Rebreanu, Lunca Ilvei, Milaș, Șanț, Șieu, Târlișua)
 • 8 sisteme de alimentare cu apă potabilă administrate de către primării (Ilva Mare, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Arșița, Parva, Rebra, Romuli, Telciu)
 • 1 sistem de distribuție apă potabilă administrat de S.C. COMPANIA AQUASERV S.A. Târgu Mureș (Urmeniș – Silivașu de Câmpie)

În urma controalelor efectuate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică BN, s-au constatat și nereguli.

În urma controalelor efectuate s-au constatat următoarele  neconformități:

 •  Sistemul de alimentare cu apă Parva administrat de Primăria Comunei Parva – Darea în consum public ca apă pentru consum uman a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate prevăzute de reglementările în vigoare;
 • Sistemul de alimentare cu apă Telciu administrat de Primăria Comunei Telciu – Darea în consum public ca apă pentru consum uman a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate prevăzute de reglementările în vigoare;
 •  Sistemul de alimentare cu apă Ilva Mare administrat de Primăria Comunei Ilva Mare – Darea în consum public ca apă pentru consum uman a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate prevăzute de reglementările în vigoare.
 • Sistemul de alimentare cu apă Romuli administrat de Primăria Comunei Romuli – Lipsa vizei anuale pe autorizația sanitară de funcționare”, a declarat dr. Ioan Suciu în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Acesta a subliniat că la Parva sunt cele mai multe probleme și cel mai des întâlnite. Comuna Parva este urmată, bineînțeles, de Telciu.

Reprezentantul Aquabis a explicat CARE este problema în zonele gestionate de ei:

Problema cea mai mare a fost că zonele preluate de la primării aveau multe nereguli. Unde neregulile au fost prea multe, nici nu le-am preluat. 

Apoi, la unele stații, doar unii sunt branșați la rețeaua de apă. Așa că apa din rezervoare stă prea mult, și în decurs de trei zile, clorul se evaporă. De aici apar neregulile”, a explicat Ioan Șandru.

Mai multe, în secvența video de mai jos:

Sancțiuni contravenționale aplicate:

Conform reprezentantului DSP BN, au fost aplicate următoarele sancțiuni:

 • Avertisment scris aplicat Primăriei Parva pentru darea în consum public a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate
 • Avertisment scris aplicat Primăriei Telciu pentru darea în consum public a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate
 • Avertisment verbal aplicat Primăriei Romuli pentru lipsa vizei anuale pe autorizația sanitară de funcționare
 • Amenda contravențională în valoare de 4000 lei aplicată Primăriei Ilva Mare  pentru darea în consum public a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate

S-au efectuat patru recontroale pentru verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite pentru operatorii sistemelor de alimentare cu apă care au înregistrat neconformități. Au fost recoltate trei probe de apă potabilă, din sistemul de distribuție a apei Parva, Ilva Mare și Telciu, care au corespuns din punct de vedere chimic și bacteriologic.

În termenul stabilit, Primăria Comunei Romuli a depus cererea pentru obținerea vizei pe autorizația sanitară de funcționare”, a mai subliniat Suciu.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...