-11.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

VIDEO: Coronavirusul, explicat pentru toți de un bistrițean stabilit în Beijing. Ce riscuri sunt pentru România

Un bistrițean stabilit în Beijing explică într-un filmuleț postat pe Youtube care e starea de spirit în China, cum s-a răspândit virusul, cât e de periculos, dar și care sunt riscurile pentru țara noastră.

Paul Ivan este din Bistrița, însă momentan este stabilit în Beijing, unde predă engleza. Acesta are și un canal de Youtube, unul dintre filmulețe atingând cel mai fierbinte subiect de pe mapamond: coronavirusul, care a pornit chiar din centrul Chinei.

„Am simțit nevoia să informez lumea cu ce se întâmplă aici, pentru că nu totdeauna avem acces la cele mai credibile surse și media are tendința să exagereze. Este ziua de după Anul Nou Chinezesc. Beijing e destul de gol, nu se întâmplă prea multe, străzile sunt goale. În mod normal străzile sunt mult mai aglomerate, de obicei această stradă este plină”, își începe povestirea Paul Ivan, în timp ce ne arată una dintre cele mai aglomerate străzi din Beijing, care este neobișnuit de goală.

Unde locuiește Paul au fost confirmate 72 de cazuri, însă niciun deces. Asta nu înseamnă că lumea nu e panicată. În China, după cum explică și el, nu se mai găsesc măști pentru față, chinezii apelând la Amazonul american pentru a se aproviziona de ceea ce cred ei îi că protejează de coronavirus.

Potrivit estimărilor bistrițeanului, până în prima săptămână din februarie numărul persoanelor infectate ar putea oscila între 132.000 și 273.000. Având în vedere faptul că virusul este deja prezent în 15 țări, bistrițeanul a vorbit și despre riscul ca acesta să afecteze România.

„România ar fi pregătită pentru așa ceva? Americanii au un plan de evacuare a americanilor, din Wuhan. Nu știu ce a făcut România în sensul acesta. S-a anunțat ceva pe MAE, dar în niciun caz ceva de genul. Există motive de îngrijorare pentru România? Părerea mea este că nu există motive de îngrijorare pentru România. Singura șansă în care ar deveni un risc pentru România ar fi dacă persoane din orașul respectiv sau care au avut contact cu cineva de acolo ar intra în România. Majoritatea românilor care locuiesc aici și vor să  plece acasă ar trebui să ia în considerare asta”, a mai spus bistrițeanul.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...