17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO: Big brotherul de la punctele de colectare, motiv de ceartă în CJ BN

Camere de supraveghere vor fi montate la groapa de la Tărpiu și la 180 de puncte de colectare din județ. Costurile aferente achiziționării acestor camere a fost motiv de ceartă în ședința de Consiliu Județean. VEZI ce acuze au adus liberalii și care a fost replica lui Radu Moldovan:

Consilierii județeni s-au întrunit ieri în ședință. La capitolul diverse, liberalul Florin Moldovan a adus în discuție costurile care se vor aloca pentru achiziționarea de camere de supraveghere pentru groapa de la Tărpiu și locurile de colectare a deșeurilor.

„Există două puncte în proiectul de Buget. Două achiziționări: sistem de supraveghere video la Tărpiu, în valoare de 15.000 de lei. Asta o înțeleg și mi se pare firesc. Dar, a doua, sistem de supraveghere video pentru 180 puncte de colectare deșeuri din mediul urban, în valoare de 1.693.000 de lei? Nedumerirea mea e: dacă pentru un sistem întreg, pentru Tărpiu, suma e de 15.000 de lei, iar pentru un sistem integrat de 180 de camere, prețul pe cameră vine de 10.000 de lei, întrebarea mea este legată de preț”, a fost intervenția consilierului.

Deși dezbaterile pe buget urmează să fie în viitorul apropiat, Radu Moldovan i-a dat replica.

„Prețul pe piață e dat în funcție de cerere și ofertă. Având în vedere situația gravă a modului în care se derulează serviciul public de salubritate și la ceea ce se întâmplă în jurul punctelor de colectare, am luat împreună cu colegii din ADI Deșeuri decizia să facem o investiție pentru trei loturi în municipiul Bistrița, un lot având 30 de camere de supraveghere, adică 90 de camere de luat vederi, și câte un lot de 30 de puncte de supraveghere pentru fiecare dintre celelate trei orașe (n.r. Beclean, Năsăud și Sîngeorz Băi)”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.

Întregul scandal îl puteți urmări în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/RzRhkGvEveE” /]

Mai multe despre proiectul de amplasare a camerelor puteți afla în articolul de mai jos:

Bistrițenii care aruncă gunoiul aiurea, surprinși cu camere video. Big Brother pentru pubelele din orașe

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...