7.3 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

VIDEO – Deputatul Bogdan Ivan: Voi cere deblocarea banilor pentru Start Up Nation 2020

Tinerii antreprenori care au ”bătut palma” pentru programul Start Up Nation 2020 NU AU PRIMIT niciun ban. Deputatul Bogdan Ivan a declarant că a pregătit o interpelare către Ministerul Economiei, în acest sens. Mai mult, vine cu propuneri de finanțări ”Start UP„ pentru agricultură și pentru tinerii din diaspora.

În cadrul unei conferințe de presă a PSD BN, deputatul Bogdan Ivan a explicat că în urma analizei Bugetului pe anul 2021, i se pare că unii dintre cei mai afectați sunt tinerii.

Acesta a subliniat două aspecte care i se par nedrepte:

  • O economie de 0,006% din PIB – atât e anularea gratuității biletelor CFR pentru elevi și studenți
  • Programul Start Up Nation 2020 – blocat

O altă problemă importantă, ce afectează sute de antreprenori din Bistrița Năsăud e că încă din august 2020, programele finanțate prin Start Up Nation, care au îndeplinit toate criteriile, au semnat și au investit bani, NU au primit banii. Acei tineri sunt blocați acum. În acest sens, am pregătit o interpelare la Ministerul Economiei părin care îi solicit public să găsească o modalitate prin care acești bani să ajungă la tineri antreprenori. (…) E dureros că în 2020 NU au finanțat acest program și NICI pe bugetul din 2021 NU este prevăzută această măsură„ a explicat Bogdan Ivan.

Deputatul social – democrat a explicat că are și o serie de măsuri pregătite pentru a finanța START Up nation 2020.

Bogdan Ivan a explicat că va propune inclusiv finanțare- pe modelul Sart Up Nation- pentru tinerii care doresc să înființeze o fermă, o exploatație agricolă.

Un al treilea proiect, care se adresează tinerilor ce sunt plecați în străinătate, dar care au un capital și ar vrea să-l investească, dacă și Statul ar pune o parte din bani, pe modelul Poloniei și Ungariei, tot pe Programul Național de Reziliență, să fie un program de Start Up Diaspora” a mai explicat deputatul Bogdan Ivan.

Declarațiile sale, mai pe larg, aici:

 

[arve url=”https://youtu.be/LlcaaOsVuFg” loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.