31.9 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

VIDEO: Dezamăgit de colegii din PNL, a decis să candideze independent la primărie

Dezamăgit de colegii din PNL, a decis să candideze independent la primărie. „Cad în genunchi în fața altarului, în fața sfintei icoane – dar nu în fața unor derbedei care prin metode specifice societății românești încearcă să îndepărteze oameni care își doresc dezvoltarea unei comunități”, a ripostat Horia Șulea, candidat independent la Primăria din Florești. 

Prezent în studioul Bistrițeanul Live, Horia Șulea – primarul din Florești – a lămurit de ce candidează independent pentru încă un mandat, după ce ani de zile a făcut parte din PNL Florești.

Mi s-a inventat un dosar penal, pe baza unor lucrări de deszăpezire pe care le-am făcut la începutul anului 2013, în Florești. Dacă vă aduceți aminte, în acel început de an nu aveam buget de stat, nu aveam bugete locale. Am lucrat pe comenzi, iar în urma unei plângeri politice meschine, mi s-a înscenat acest dosar. Un dosar prefabricat, un dosar făcut de așa natură încât să mă împiedice să mai candidez la funcția de primar în Florești”, a explicat Horia Șulea. 

Primarul a mai precizat că o primă sentință a fost pronunțată în data de 27 decembrie anul trecut – o zi nelucrătoare în instanțele clujene. „În urma acelei sentințe am fost condamnat la trei ani cu suspendare dar, culmea, mi s-a ridicat sechestrul asigurator. Vin și vă întreb unde a fost paguba? Un alt aspect a fost că s-a încercat o conexare a unor dosare cu altele, astfel încât să dea o sumă. Mie mi s-a imputat suma de 26.000 de lei, bani care au reprezentat contravaloarea lucrărilor de deszăpezire în perioada ianuarie – aprilie 2013.

Pentru că a fost un an în care a nins și în aprilie. Dar cel mai important aspect a fost că mi s-a pus sechestru asigurator pe o proprietate intravilan din Cluj-Napoca, la momentul respectiv evaluată de evaluatorii autorizați de statul român la aproximativ 8.750.000 euro. Au vrut să mă termine încă de când mi-au pus sechestru. Pentru că am avut și am în continuare bani în conturi, puteau să-mi pună sechestru pe un cont sau pe o altă proprietate.

Au ales cea mai mare proprietate, de cea mai mare valoare, crezând ei probabil că voi capota, voi cădea și voi fi gata. N-am capotat, n-am fost gata. Astăzi aș face același lucru, într-o situație similară: aș deszăpezi Floreștiul astfel încât oamenii din Florești să nu aibă de suferit în urma inacțiunii unui primar care, vezi doamne pentru a-și proteja pielea, să-i lase să moară sub nămeți… E greu de adus aminte, dar în analele vremii se poate vedea ce a însemnat luna ianuarie 2013 din punctul de vedere al cantităților de precipitații. Acesta a fost motivul pentru care unii sau alții mi-au spus că sunt penal”, a mai spus primarul din Florești. 

Horia Șulea a mai precizat că dacă ar fi pus într-o situație similară, astăzi ar face același lucru „pentru a salva viața consătenilor mei, pentru a crea condiții de viețuire în condiții de climă extremă. Pentru că trebuie să fac orice sacrificiu, chiar și în deserviciul meu, în favoarea lor. M-am întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi făcut acele lucrări de deszăpezire? Dacă s-ar fi întâmplat o grămadă de accidente, dacă nu ar fi existat transport în comun sau condiții de trafic pentru intervenții la gaz, electricitate sau apă…?!

În momentul de față, am trecut de prima instanță, suntem la apel. Culmea, termenul pentru apel a fost stabilit pentru data de 30 septembrie. Un alt aspect interesant: am fost judecat de o instanță care nu avea dreptul să mă judece pentru ce am fost acuzat.

Oricum nu am făcut absolut nimic împotriva legii, am lucrat pe comenzi, am lucrat conform legilor privind achizițiile publice în vigoare la vremea respectivă… Mi s-a imputat că nu am făcut altceva.

Dar dacă am mers pe o linie legală, iar ce a rezultat în urma muncii depuse – a fost corect și legal – de să-mi impună să fac altceva? Pentru că așa vor ei? Este vreun interes la mijloc? Vor pur și simplu să scape de mine pentru că nu i-am lăsat să-și facă mendrele și jocurile…”, a mai spus Horia Șulea. 

Horia Șulea a fost întrebat la ce s-a referit atunci când afirma că i s-a sugerat să facă anumite lucruri pe linie de partid, dar a refuzat. Candidatul la Primăria din Florești a replicat că ar prefera să nu detalieze aceste aspecte acum. 

Horia Șulea a mai spus că sunt detalii care vor trebui lămurite mai târziu, când se va întoarce în partid, deocamdată fiind doar suspendat. Este și motivul pentru care a decis să candideze independent, deși i s-a propus să intre în alt partid.

Dacă cădeam în genunchi sau dacă îmi plecam puțin capul la un moment dat, stăteam liniștit. Nici n-am vrut să pic în genunchi. Cad în genunchi în fața altarului, în fața sfintei icoane – dar nu în fața unor derbedei care prin metode specifice societății românești încearcă să îndepărteze oameni care își doresc dezvoltarea unei comunități. Prin ceea ce am făcut în Florești cred că am demonstrat că sunt în măsură să gestionez o dezvoltare echilibrată, normală și chiar europeană a Floreștiului…”, a concluzionat Horia Șulea.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/wC6LQZ9C_bU” /]

(Publicitate electorală)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...