14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

VIDEO – Doru Crișan, primar Prundu Bârgăului: „Totul s-a dat peste cap. Îmi cer scuze locuitorilor de pe Valea Muntelui…”

Doru Crișan, primarul din Prundu Bârgăului, a recunoscut, la Bistrițeanul.ro, că aproape toate proiectele din localitatea pe care o administrează au fost afectate de criza generată de coronavirus. 

„Toate proiectele sunt afectate. Totul s-a dat peste cap. Dar lucrăm. Suntem afectați financiar. Prundu Bârgăului se confruntă cu o lipsă de 25 de miliarde de lei vechi. Până în iunie trebuia să finalizez cel puțin 14 proiecte mari, fiecare de 1 milion de euro sau peste. Sper să putem, cu sprijinul și înțelegerea cetățenilor, să finalizăm măcar o parte din proiectele respective”, a mărturisit Doru Crișan, la Bistrițeanul.ro.

Finalizăm acum școala generală, clasele I-IV. Este o clădire nouă, începută acum doi ani. Este spre final. Nu s-a putut pune tarkettul, din cauza umezelii foarte mari”, a explicat Doru Crișan.

Primarul Doru Crișan a mai spus că se lucrează în continuare și la mini-policlinica din Prundu Bârgăului. S-a finalizat și pavajul pe exterior și în curând va fi gata încă o construcție importantă pentru comunitatea din Prundu Bârgăului.

Se încercă și finalizarea Casei de Cultură. Aici mai este de finisat exteriorul, însă constructorul nu i-a mai răspuns primarului la telefon. Constructorii sunt de asemenea afectați de pandemia de coronavirus, a explicat edilul.

Se lucrează și la asfaltarea celor 15 străzi din Prundu Bârgăului: „În toamnă s-a pus primul strat de covor asfaltic. Acum se intervine la șanțuri, după care ar trebui turnat un al doilea strat de asfalt”, a mai explicat Doru Crișan.

Se lucrează și la drumurile forestiere, pe un proiect de 1,5 milioane euro, din fonduri europene. În proporție de 50% lucrarea este finalizată. „Îmi cer scuze locuitorilor din Valea Muntelui, comuna vecină. Am avut multe solicitări acolo, știu că este mult disconfort în zonă, casele sunt foarte aproape de drum… Dar nu avem altă variantă. Sper ca într-o săptămână să finalizăm măcar transportul greu în zonă…”, a mai precizat Doru Crișan.

Un proiect mult așteptat de locuitorii din Prundu Bârgăului este și cel referitor la apă și canalizare. Care este stadiul acestor lucrări, aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F503810083649434%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...