24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Supercom vrea mai mulți bani și pentru menținerea curățeniei în oraș

Supercom cere Consiliului Local să aprobe o majorare a prețurilor pentru salubrizarea pe străzile municipiului. Pentru unele servicii, tarifele practicate o să crească și cu 37%.

Operatorul de salubrizare, Supercom cere o creștere a tarifului pentru salubrizarea străzilor din municipiu. Cererea operatorului se va afla pe masa consilierilor locali, la ședința ordinară din această săptămână. Aceasta ar fi prima solicitare de majorare a operatorului de când prestează aceste servicii.

„În prezent, urmare a modificărilor legislative succesive, salariul de bază minim brut pe țară este de 2230 lei. Aceste majorări succesive ale salariului de bază minim brut pe țară garantat au determinat o creștere a costurilor operatorului mai mare de 5%, pe o perioadă de 3 luni consecutiv. Cât privește modificarea de tarif pentru operațiunea de transport deșeuri stradale, aceasta este legată de creșterea tarifului achitat de delegat către Vitalia Servicii pentru Mediu – Tratarea Deșeurilor SRL, pentru depozitarea deșeurilor municipale la depozitul din cadrul SMID Tărpiu de la 69,7 lei/tonă la 154,79 lei/tonă”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Practic, acum, Primăria Bistrița dă pentru 1.000 de metri pătrați de măturat manual 18,2 lei, prețul urmând să crească cu 18%, la 21,5 lei. În cazul măturatului mecanizat a aceleiași suprafețe, acesta costă 6,94 de lei, prețul urmând să crească cu 6,8%, la 7,41 de lei.

Curățatul rigolelor (1.000 de metri pătrați) costă municipalitatea 69,8 lei, prețul urmând să crească cu 24,6%, la 87 de lei. Pentru spălatul carosabilului, Supercom încasează 30,2 lei, prețul urmând să crească la 32,3%. Stropitul carosabilului crește de la 4,14 lei pentru 1.000 de metri pătrați, la 4,41 de lei.

Supercom încasează bani și pentru colectarea de cadavre de animale. Prețul este de 47,11 per kilogram, tariful urmând să crească la 50,36 de lei

Cea mai mare creștere o înregistrează transportul de deșeuri stradale. Dacă până acum se încasa 228,6 lei per tonă, dacă Consiliul Local aprobă majorarea de 37%, prețul va crește la 313,6 lei per tonă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...