24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

VIDEO: Excedent de spațiu, la Spitalul orășenesc din Năsăud. Cum vrea Mircea Romocea să îl exploateze

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Mircea Romocea din Năsăud a explicat care sunt proiectele derulate în Năsăud. „La finalul celui de-al doilea mandat pot veni cu o carte de vizită în fața năsăudenilor. Sunt 22 de proiecte finalizate, și alte 10 investiții în derulare și implementare…”, a precizat Mircea Romocea.

Mircea Romocea, primarul din Năsăud a vorbit despre investițiile în oraș, enumerând, între lucrări, strada George Coșbuc, piața Unirii, parcul central, fântâna arteziană sau centrul de informare turistică.

Bulevardul Grănicerilor, piața agroalimentară cu hala de produse lactate, dar și ambulatoriul spitalului reabilitat cu fonduri europene care a permis modernizarea a 28 de cabinete medicale – sunt alte proiecte duse la bun sfârșit de echipa primarului Mircea Romocea.

La acestea se adaugă și parcul de fitness de lângă stadion, parcul Ferdinand sau parcările și parcul de joacă din cartierul blocurilor – sunt alte investiții cu care administrația din Năsăud se poate lăuda.

Mircea Romocea a vorbit și despre reabilitarea integrală și modernizarea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, fostul liceu pedagogic. Contractul de finanțare a fost deja semnat și presupune o investiție de 5 milioane de euro. Ar urma și reabilitarea Liceului Economic din Năsăud.

Spitalul orășenesc „George Trifondin Năsăud este, de asemenea, în atenția administrației locale, fiind tratat precum un punct nodal extrem de important. Instituția deservește toată Valea Someșului, Valea Ilvelor și a Sălăuței. A avut o evoluție foarte bună în ultima perioadă, a mai precizat Mircea Romocea, amintind și de înființarea unui „ADI Spital orășenesc Dr George Trifon”.

În acest fel, se pot colecta de la toate cele 23 de comunități câte 2 lei de persoană – bani care vor fi folosiți pentru investiții în dotări, reabilitări „În urmă cu aproximativ două luni de zile s-au virat în acest ADI 450.00 de lei. S-a reabilitat camera de Primiri Urgențe iar acum se lucrează la modernizarea etajului 4, la secția de Pediatrie. O bună parte din acești bani s-au capitalizat în dotări, reparații și reabilitări”, a mai explicat Mircea Romocea.

Au început de o săptămână și lucrările pentru reabilitarea exterioară a spitalului. Proiectul initulat Creșterea eficienței energetice a Spitalului orășenesc Geroge Trifon din Năsăud este finanțat prin POR.

Acesta presupune înlocuirea întregii instalații termice electrice, a centralelor termice, instalarea unor panouri fotovoltaice solare și termice. Consumul de energie va scădea cu 40%, dintre care 10% va fi energie verde.

Mircea Romocea și-ar dori ca spitalul să se focalizeze pe servicii medicale de recuperare. Având în vedere că există excedent de spațiu spitalicesc, administrația locală are în plan transformarea unei secții în spațiu de recuperare.

S-au creat aproximativ 60-70 de noi locuri de muncă, la Năsăud, iar la spital au fost angajați 14 medici noi și 18 asistente medicale și infirmiere. „Am depus și la Agenția Națională pentru Locuințe un studiu de fezabilitate, pentru un bloc de locuințe destinat specialiștilor din sistemul medical. Sperăm să obținem finanțare și să le oferim medicilor și un spațiu de locuit”, a mai spus Mircea Romocea.

Mulțumesc tuturor celor care au venit cu donații, după declanșarea stării de urgență. Am intrat atunci în panică. S-au făcut atunci donații impresionante pentru Năsăud”, a admis Mircea Romocea.

Despre alte proiecte derulate sau în curs de derulare în Năsăud puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/ZIfN86fX8ig” /]

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...