2.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

INEDIT: 100 de zile de școală la Logos + 100 de bomboane = 100 de copii fericiți… la Vaslui

Elevii de la Logos au sărbătorit ieri 100 de zile de la începutul anului școlar 2020 – 2021. Copiii s-au gândit și la cei mai nefericiți, cum sunt, de pildă, colegii lor din Vaslui. Așa că au decis să îmbine ceea ce au învățat la școală – GENEROZITATEA – cu această aniversare. Au adunat bomboane ce vor aduce zâmbete pe fețele micuților din Vaslui.

UPDATE 03 Martie

Până la urmă, cele 100 de bomboane s-au transformat în 552 de PUNGI cu bomboane.

Acestea au ajuns la Vaslui, unde au ”smuls” peste 100 de zâmbete.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Anul școlar 2020-2021 a început la fel de ciudat cum s-a finalizat cel anterior. Unii la școală, unii acasă, apoi pauză, din nou necunoscute, din nou la școală, dar nu cu toții.

Ieri s-au împlinit 100 de zile de la începutul anului școlar și la Liceul Creștin Logos, învățătoarele au decis să facă ceva special, dacă tot sunt la clase elevii ciclului primar.

Activitatea extracurriculara „100 de zile de școală” a fost o oportunitate pe care nu am vrut sa o pierdem. Elevii de la clasele ciclului primar au rememorat „drumul învățării” din acest an școlar. A fost un succes! Implicând copiii și părinții, cadrele didactice au reușit să readucă atmosfera mult dorită, „de școală”, în această perioadă. Chiar dacă activitatea a fost realizată la nivelul fiecărei clase, am folosit momentul pentru a ne uni, distanțați fiind, urând bun venit celor mai mici școlari, elevii claselor pregătitoare”, au transmis învățătoarele liceului.

Pe holurile școlii, fiecare clasă de elevi a expus munca din cele 100 de zile. Apoi, organizat, elevii celorlalte clase au mers și au admirat munca depusă de colegii lor.

„Fiecare clasă de elevi a organizat evenimentul în stil propriu, realizând colecții de 100 de obiecte, individuale sau la nivelul clasei. Aceste colecții au fost expuse pe holurile școlii, iar pe parcursul zilei, respectând distanțarea și programul stabilit, elevii claselor au putut admira creațiile inedite ale colegilor”, au mai explicat cadrele didactice.

Am aflat despre Ronaldinho, care l-a antrenat pe cel mai bun fotbalist, pe Messi. Asta am învățat când am trecut pe la lucrurile expuse de clasa a II-a. Mi-a mai plăcut că au aranjat tot felul de lucruri. Mi-au plăcut undițele și binoclurile ciudate. Am aflat multe lucruri noi”, a povestit unul din elevii clasei 0.

În această perioadă, la Liceul Creștin Logos a început un proiect – Cele nouă trăsături de caracter. Iar săptămâna trecută a fost săptămâna GENEROZITĂȚII. Așa că elevii au decis să dea ceva și pentru cei mai nefericiți.

Un alt proiect derulat la nivelul liceului, „Character First”, a determinat elevii la acțiune. Una dintre valorile promovate la clasă în ultima perioadă a fost „generozitatea”, iar o elevă a propus realizarea unei colecții mai speciale: „100 zile școală+100 pungi cu bomboane = 100 zâmbete”. Astfel, chiar elevii au motivat la actiune alți copii, părinți, profesori și, învățând să manifestăm generozitate, vom putea trimite… mai mult de 100 de zâmbete înspre copiii de la Vaslui”, au explicat învățătoarele.

Copiii au avut parte de o zi însorită, cu momente fericite, în care au putut să se observe de la distanță, să se bucure de realizările colegilor, dar să și aplice ceea ce au învățat. Chiar dacă se impune distanțare, noi rămânem uniti. Găsim bucurie și semnificație în ceea ce facem și alegem să mergem înainte cu încrederea că va fi bine„, au concluzionat elevii și cadrele de la Liceul Creștin Logos.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...