9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

VIDEO: Inuman și riscant, așa începe aventura spre carantină a bistrițenilor debarcați la Cluj

Speriați de pandemia de COVID-19, românii se întorc cu miile acasă. În cazul celor duși direct în carantină, drumul de la intrarea în țară până la locul de carantinare, nu e UMAN. Câteva imagini trimise de un bistrițean sosit în țară ne arată dezastrul, haosul și focarul de infecție ce se formează în timpul așteptării de a fi duși spre zonele de carantinare.

Pandemia de Coronavirus a determinat românii, aflați peste granițe, să se întoarcă acasă. Cum zonele roșii s-au înmulțit, cei care vin de acolo sunt obligatoriu duși în carantină.

Totuși, „drumul” de la intrarea în țară și până la locul de carantinare e… INUMAN.

Un bistrițean care a sosit ieri, în jurul amiezii, în țară, ne povestește, alături de imaginile trimise, clipele parcă desprinse dintr-un film de groază.

„Am ajuns la ora 12:00 în aeroportul din Cluj. Am fost duși apoi la Sala Sporturilor, ca să ni se ia date și apoi să fim împărțiți pe zone și duși spre zonele de carantinare. O grămadă de oameni, toți la un loc. Mame cu copii mici în brațe. O mizerie de nedescris. La un moment dat, o femeie a leșinat. Nu era ambulanță acolo. Au lăsat-o pe jos o grămadă de vreme. A fost oribil. Eu la ora 20:00, cam așa, am fost pus în mașina ce m-a adus la zona de carantinare. Dar erau acolo oameni, din Suceava, care așteptau și de 13 ore!”, ne-a povestit M.J.

Iar imaginile vorbesc de la sine. ATENȚIE! Vă pot afecta emoțional:

[arve url=”https://youtu.be/usE6s4SJXLw” /]

La locul de carantinare, lucrurile nu erau chiar „pregătite”.

„Pe mine m-au adus la Colibița. Inițial ne-au zis că ne pun câte 6 în cameră. Eu din câte știu, e vorba că în carantinare se stă câte unu, maxim doi în cameră. Apoi au zis că ne pun câte 4. Eu unul stau doar cu un prieten de-al meu, cu care am venit din aceeași zonă. Dar care stau câte 4? În camere așa mici. Când am ajuns nu aveam cearceafuri, perne, pături. Era mai rece ca afară. După mai multe insistențe ne-au adus și lenjeriile de pat și spre dimineață s-a încălzit cât de cât în cameră. Mâncarea nu am ce comenta, că a fost bine”, a povestit M. J.

 

Despre nemulțumirile celor din centrele de carantinare mai puteți reciti aici:

VIDEO: Carantină cu cântec la Bistrița!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.