18.2 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO. Ioan Turc: „Emil Radu Moldovan – atac josnic la onoarea hainei militare…!”

„De când sunt în viața publică nu am auzit să se fi întâmplat vreodată așa ceva. Domnul Radu Moldovan ca și șef al PSD Bistrița-Năsăud i-a invitat ieri la un restaurant pe cei care asigură conducerea operativă a instituțiilor de apărare: pe cei din Poliție, Armată, Jandarmerie, pompieri și pe rezerviști. Chipurile ca să discute despre noua lege a pensiilor militare…”

Cuvintele de mai sus îi aparțin liderului PNL Bistrița-Năsăud – Ioan Turc, care i-a transmis câteva întrebări președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan: „Îi spun lui Radu Moldovan foarte răspicat că Armata, Poliția, Jandarmeria, Pompierii sunt instituții ale României și ale românilor, nu sunt instituțiile unui partid politic. Să convoci, fără să ai niciun fel de calitate, conducerile operative ale acestor instituții și să-i chemi pe rezerviști la salam și la suc tu, ca partid aflat la guvernare, povestindu-le tot felul de abureli – este un atac direct și josnic la onoarea hainei militare…”, a punctat Ioan Turc.

Liderul PNL BN a recunoscut că, din păcate, există profunde inechități în ceea ce privește pensile militare de stat, pensiile militarilor care în carieră au avut același grad, aceeași funcție sau vechime – amintind că diferențele merg până la 50%.

Ioan Turc a mai spus că Legea 223/2015 referitoare la pensiile militare de stat a fost modificată și înainte de a intra în vigoare și după ce a intrat în vigoare, menținând și adâncind diferențele între cei care au lucrat în sistem: „Este ceea ce a știut să facă PSD mai bine…”, a comentat Ioan Turc.

Liderul PNL Bistrița-Năsăud i-a adresat și câteva întrebări președintelui CJ: „Cum îți permiți, Radu Moldovan, să-i chemi la ordin pe cei care asigură conducerea operativă a instituțiilor din sistemul de apărare națională? Este profund josnic, aceasta este campanie electorală murdară. România va trăi cu siguranță și va trăi mult mai bine și după PSD, și după Radu Moldovan. Haina militară trebuie respectată. Niciun partid politic nu are dreptul să intervină în evoluția pe carieră a niciunui ofițer sau subofițer din sistemul național de apărare. Ceea ce se întâmplă astăzi este profund periculos…! Iar imaginea hâdă – urâtă a PSD nu trebuie să amprenteze imaginea instituțiilor din sistemul național de apărare în care oamenii au încă încredere…

Ioan Turc a mai dorit să știe dacă există „un ordin pe unitate”, dacă se face acest lucru în toată țara sau este doar o inițiativă locală: „Cred că ar trebui cu toții să fim curioși când vine vorba despre aceste aspect care ține de curățenia, echilibrul și modul just prin care trebuie gestionate lucrurile într-o țară… Nu există decât un singur răspuns care poate fi dat problemei rezerviștilor: este nevoie de o altă lege care să facă un lucru simplu: la grad, funcție și vechime egale – pensii egale. Punct. Fără salam, fără suc, fără ceterași…!”, a mai avertizat Ioan Turc.

[arve url=”https://youtu.be/Rf3MGg4fic8″ /]

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...