-11.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

VIDEO Managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany: „Introduceți în lupta anti-Covid medicina de familie”

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița în lupta împotriva Covid ar trebui introduși și medicii de familie, pentru care ar trebui făcut un protocol de tratament. De asemenea, oamenii ar trebui să își poată cumpăra antiviralele din farmacie, crede Lazany. Acestea se găsesc doar în spital, momentan.

Mulți dintre bistrițeni și români infectați cu Covid-19 ajung la spital târziu și pentru că schema de tratament recomandată de medicii de familie nu este eficientă. Este de părere managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Medicii de familie nu au o schemă de tratament sau un protocol pentru cei infectați cu Covid-19. Mulți dintre ei nici nu i-ar consulta pe pacienți, eliberând rețete doar la geamul cabinetului în urma unor discuții telefonice.

Mai mult și să existe o schemă de tratament, medicii de familie sunt legați de mâini și de picioare, pentru că antiviralele nu se găsesc în farmacii. Acestea sunt eficiente în tratamentul împotriva Covid, însă se găsesc doar în spitale.

Momentan, pentru a-i ajuta pe cei care se pot trata la domiciliu, medicii din Spitalul Județean de Urgență Bistrița fac internări de o zi, îi evaluează cei infectați, le prescriu antiviralele pe care le iau de la farmacia spitalului, după care merg acasă.

„Nu asta este soluția, mai multe paturi pe ATI, am spus-o și o repet, dați drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital. Introduceți în luptă medicina de familie, faceți protocoale de tratament care să le poată prescrie medicii de familie să nu trebuiască să ajungă pacienții în spital. Trebuie să se trateze din fază incipientă. Noi nu învățăm chiar nimic?”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, la colegiul prefectural, de astăzi.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...