7.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

Suflețelele pe care poliția animalelor le salvează vor fi adoptate după 30 de zile, dacă nimeni nu le ”revendică”

Consilierii județeni vor vota un nou mod de abordare a problemei animalelor salvate de poliția Animalelor. Necuvântătoarele ce ajung în adăpost pot fi adoptate după 30 de zile, dacă proprietarul nu vine după ele.

Poliția Animalelor există, de câteva luni de zile. În cazurile cu care se confruntă, de multe ori au de luat decizii de salvare a necuvântătoarelor.

Consilierii Județeni vor vota mâine Regulamentul privind organizarea și funcționarea Adăpostului Public de adăpostire a animalelor aflate în pericol.

Mai exact, Poliția Animalelor poate splasa, de urgență, un animal aflat în pericol, într-un adăpost de pe raza județului. Dacă e nevoie de asistență veterinară i se acordă, după care va fi îngrijit la adăpostul în care a fost repartizat.

Tot în adăpost ajung și animăluțele găsite pe stradă.

Acestea vor fi plasate în adăpost pe o perioadă de 45 de zile.

Proprietarul animăluțului are la dispoziție 30 de zile în care să vină după el. Dacă nu e ”revendicat”, atunci se pot întocmi actele afrenete adopției și animăluțul să ajungă într-o familie iubitoare.

De menționat că, dacă un animăluț ajunge în adăpost deoarece a fost abuzat, deci plasat în regim de urgență, NU va mai fi înapoiat proprietarului.

Costurile de îngrijire a animăluțelor ajunse în adăpost vor fi suportate de Consiliul Județean, pe baza facturilor emise de entitățile unde ajung necuvântătoarele.

Proiectul, în integralitatea lui, AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: