0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Suflețelele pe care poliția animalelor le salvează vor fi adoptate după 30 de zile, dacă nimeni nu le ”revendică”

Consilierii județeni vor vota un nou mod de abordare a problemei animalelor salvate de poliția Animalelor. Necuvântătoarele ce ajung în adăpost pot fi adoptate după 30 de zile, dacă proprietarul nu vine după ele.

Poliția Animalelor există, de câteva luni de zile. În cazurile cu care se confruntă, de multe ori au de luat decizii de salvare a necuvântătoarelor.

Consilierii Județeni vor vota mâine Regulamentul privind organizarea și funcționarea Adăpostului Public de adăpostire a animalelor aflate în pericol.

Mai exact, Poliția Animalelor poate splasa, de urgență, un animal aflat în pericol, într-un adăpost de pe raza județului. Dacă e nevoie de asistență veterinară i se acordă, după care va fi îngrijit la adăpostul în care a fost repartizat.

Tot în adăpost ajung și animăluțele găsite pe stradă.

Acestea vor fi plasate în adăpost pe o perioadă de 45 de zile.

Proprietarul animăluțului are la dispoziție 30 de zile în care să vină după el. Dacă nu e ”revendicat”, atunci se pot întocmi actele afrenete adopției și animăluțul să ajungă într-o familie iubitoare.

De menționat că, dacă un animăluț ajunge în adăpost deoarece a fost abuzat, deci plasat în regim de urgență, NU va mai fi înapoiat proprietarului.

Costurile de îngrijire a animăluțelor ajunse în adăpost vor fi suportate de Consiliul Județean, pe baza facturilor emise de entitățile unde ajung necuvântătoarele.

Proiectul, în integralitatea lui, AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...