21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

VIDEO Mesajul unuia dintre cei mai renumiți ginecologi din Bistrița pentru gravide: „Vaccinarea este foarte importantă și indicată la gravide”

Prezent la Colegiul Prefectural, medicul Lucian Colța, unul dintre cei mai renumiți ginecologi din județ le recomandă gravidelor să se vaccineze. Asta în contextul în care, în valul 4 al pandemiei de Covid, a întâlnit nenumărate complicații la această categorie. O tânără gravidă de 20 de ani, nevaccinată, a decedat de curând după ce s-a infectat cu Covid.

Medicul Lucian Colța a asigurat astăzi la Colegiul Prefectural că gravidele care ajung la Spitalul Județean de Urgență Bistrița să nască și sunt Covid-pozitive vor fi îngrijite în condiții de siguranță.

„Este o preocupare zilele acestea pentru gravide: ce mă fac dacă mă apucă durerile și sunt Covid pozitivă? Avem circuite funcționale. N-a fost ușor să ne organizăm, dar avem sală de nașteri, avem sală de operație, avem tot ce trebuie, pentru ca gravidele care vin să nască să poată fi înrijite în condiții de siguranță”, a precizat Lucian Colța, la colegiul prefectural de astăzi.

Medicul a mai spus că procentul de vaccinare este foarte mic în rândul gravidelor. Asta și pentru că în valurile anterioare ale pandemiei gravidele nu prea dezvoltau complicații, dar și pentru că nu existau atâtea date despre posibilele reacții la gravide.

„În rândul gravidelor procientul vaccinatelor este foarte mic pentru că le-a fost frică. Mesajele nu au fost întotdeauna atât de categorice. (…) Acum există mult mai multe date și se poate spune fără a greși că nu există motive să credem că la gravide există un risc mai mare de efecte secundare după vaccin. Se pot vaccina liniștite. Vedem forme grave la pacienți tineri și gravide, vaccinul cu atât mai mult este important. Acum inclusiv gravidele se pot aștepta să meargă rău”, a mai spus medicul ginecolog.

Vaccinul nu dă infertilitate

Acesta a respins și informația potrivit căreia vaccinul ar da infertilitate, subliniind faptul că infecția cu Covid-19 poate duce la complicații ce dau infertilitate. Întrebat cum rămâne cu ginecologii din Bistrița care nu prea le recomandă gravidelor să se vaccineze, Colța a explicat:

„E regretabil că unii doctori au o rezistență la schimbare sau o prudență exagerată, dar nu trebuie să ne luăm după părerea mea sau a altor doctori, există societăți științifice, organizații profesionale de care ținem toți care emit recomandări, pe care noi trebuie să le respectăm”.

Cea mai tânără bistrițeancă ce a murit în urma infectării cu Covid-19 a fost o gravidă de 20 de ani. Aceasta nu avea alte comorbidități și nu era vaccinată. Este singurul deces în rândul gravidelor înregistrat în județul nostru, de la debutul pandemiei. Mai multe despre acest subiect AICI.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Doctorul nostru a auzit de asta?
    Canalul de televiziune turc „Beyaz” a fost la o conferință de presă care arăta fotografii ale bebelușilor născuți oribil defigurați după ce mamele lor au fost injectate cu „vaccinurile” Covid din Pfizer și Moderna.

    https://informatialibera.ro/erbakan-acesta-nu-este-de-fapt-un-vaccin-aceasta-se-numeste-stiintific-o-terapie-genica-sau-un-schimbator-de-genemodificatoarele-genetice-de-la-pfizer-si-moderna-produc-malformatii-la-no/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...