9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

VIDEO: Nemulțumiri, la început de an școlar, în Zagra. Primarul Dumitru Bușcoiu: Probleme cu transportul elevilor

Noul an școlar va începe la Zagra sub semnul întrebării. Primarul Dumitru Bușcoiu crede că va avea probleme cu transportul unor elevi. Aceștia făceau până acum școală în Suplai și Aluniș, însă din septembrie vor trebui să vină la Zagra. Primarul speră să-i convingă pe cei de la Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud să-l ajute:

„Am discutat cu directorul școlii. Nici ei nu știu exact cum va fi începutul de an școlar. I-am spus să-mi zică din timp cu ce pot să ajut. Mi se pare că cei de la conducere ne cam îngrădesc prin Inspectoratul Școlar cu multe lucruri”, a precizat Dumitru Bușcoiu, primarul din Zagra, la Bistrițeanul Live. 

Dumitru Bușcoiu s-a arătat nemulțumit de faptul că i s-a cerut ca elevii celor două școli din Suplai și Aluniș să vină să învețe la Zagra.

Elevii trebuie puși la distanță unul de celălalt. Dacă îi aducem pe cei 21 de copii din Suplai, să-i aranjăm cumva lângă ceilalți 40 din Zagra, în aceleași săli de clasă – ce-am rezolvat?! Măcar anul acesta ar fi trebuit să rămână copiii în Suplai”, a comentat Dumitru Bușcoiu.

Dacă vor fi nevoiți totuși să vină la Zagra, copiii din Suplai și Aluniș vor avea nevoie de un microbus.

Unul am cumpărat noi, la Zagra, din banii Primăriei. Două am primit de la Inspectoratul Școlar. Ar mai fi nevoie de un microbus mai mare, de vreo 30 de locuri. Avem stocurile necesare de lemne pentru toate școlile. Dar vor fi probleme cu transportul…”, a mai spus primarul Dumitru Bușcoiu.

O altă problemă se referă la transportul profesorilor și dascălilor care fac naveta, a explicat primarul Dumitru Bușcoiu. Unul dintre microbuse era până acum folosit pentru a-i duce și aduce pe profesori la școală. Toți elevii de liceu din zonă care mergeau la liceu în Beclean sau Năsăud, mergeau tot cu microbusul școlii.

A fost o treabă bună pentru comunitate. Le-a fost de ajutor. După-amiaza, când microbusul îi ducea pe profesori, îi aducea înapoi pe elevii de liceu… Acum, dacă le iau acel microbus, mi-or sări oamenii în cap, pentru că nu le asigur transport copiilor lor… Vom vedea ce va fi…”, a mai spus primarul Dumitru Bușcoiu.

Alte detalii despre proiectele și investițiile din Zagra puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F598306160846896%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.