30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO: O poveste emoționantă, despre un profesor extraordinar de matematică din Bistrița!

Mâine, 5 ianuarie, de la ora 17.15 aveți onoarea să participați la o poveste emoționantă, despre un profesor extraordinar de matematică din Bistrița! La Cinema Dacia, care își redeschide porțile pentru publicul larg, oferind câteva surprize cinematografice:

Vești bune, pentru pasionații de filme și fanii cinematografului Dacia! Acesta își redeschide porțile pentru publicul larg, cu multe surprize cinematografice.

Marți, 5 ianuarie 2021, de la ora 17.15, la Cinema Dacia aveți ocazia să urmăriți o poveste extraordinară despre un profesor de matematică din Bistrița. 

Este vorba despre Dorin Ioniță – profesorul care a ieșit din sistemul de învățământ și a deschis o sală de meditații în propriul apartament. Este dotată cu scaune, bănci și chiar și o tablă. Visul profesorului este să aibă o școală care nu are nicio legătură cu sistemul și metodele tradiționale de educație.

Alex Brendea – regizorul filmului documentar Profu’ – a fost chiar unul dintre elevii profesorului de matematică, acum mai bine de un deceniu, când tânărul regizor se pregătea pentru Bacalaureat.

A fost profesorul, dar și mentorul meu. Am devenit prieteni și, dincolo de faptul că ne-a insuflat dragostea pentru matematică, ne-a oferit un loc în care să ne simțim acasă.

Faptul că, în lumea asta materialistă, Profu alege să renunțe la un anumit confort ca să schimbe în bine viețile elevilor lui, depășind multe obstacole, este pentru mine o dovadă de umanitate”, povestea regizorul Alex Brendea.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=313&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fteachdocumentary%2Fvideos%2F2765958703619372%2F&show_text=false&width=560″ aspect_ratio=”560:313″ loop=”no” muted=”no” /]

Cei mai mici dintre spectatori pot pătrunde în arena Circului Magic, unde fiecare ronțăială de biscuiți cu puteri speciale te poate transforma în orice vrei tu! Copiii pot profita de ultimele zile de vacanță – vizionând filmele Trolii descoperă lumea sau Salvați de crănțănei – marți (5 ianuarie, de la ora 12.30) și joi – 7 ianuarie de la ora 12.30.

Ava (Jessica Chastain) este un mercenar extrem de căutat care lucrează pentru o organizație de operațiuni clandestine. Ava străbate tot globul pentru a-și găsi și anihila țintele, întotdeauna personaje extrem de influente.

Cariera ei ia o turnură dramatică în momentul când o misiune eșuează din cauza informațiilor greșite pe care le-a primit. Șeful organizației decide să o transforme pe ea în țintă, ca să se asigure că nimic nu se va întoarce împotriva companiei.

Tatăl ei murise de curând, așa că Ava se hotărăște să se întoarcă acasă la Boston și să încerce să-și repare relația cu mama și sora ei, Judy. Întoarcerea acasă se dovedește a nu fi una prea fericită, căci anii înstrăinării au dus la resentimente adânci. Mai mult, fostul ei logodnic este acum într-o relație cu Judy și este implicat într-o rețea subterană de pariuri ilegale pe care Ava o cunoaște prea bine, încă din tinerețea ei.

Ava trebuie acum să se salveze pe ea, dar să-și apere și familia de amenințări care vin din cele mai periculoase locuri, și asta, în timp ce trebuie să lupte cu proprii ei demoni.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fccdacia%2Fvideos%2F1838199506354565%2F&show_text=false&width=380″ aspect_ratio=”380:476″ loop=”no” muted=”no” /]

Ce alte filme puteți urmări în aceste zile, la Cinema Dacia:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...