-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

VIDEO: Pădurea Codrișor ar putea fi amenajată TOATĂ! Punct de belvedere spre oraș:

Piste de biciclete, piste de alergare și un punct de belvedere spre oraș! Așa se dorește a fi amenajată Pădurea Codrișor. Iar conform lui Marel Boloș, se poate amenaja TOATĂ, chiar dacă doar o parte aparține municipalității.

Din 2017 se tot promite amenajarea Pădurii Codrișor și a malurilor râului Bistrița. S-au alocat fonduri pentru studii de fezabilitate peste studii de fezabilitate. Mai multe puteți reciti AICI:

Bani pentru ÎNCĂ un studiu de fezabilitate privind amenajarea Pădurii Codrișor

Primarul explica la momentul respectiv, pentru Bistrițeanul.ro, că s-ar putea să fie o problemă deoarece NU TOATĂ Pădurea Codrișor se află în domeniul public al Bistriței.

Zilele trecute însă, în cadrul unei conferințe de presă, Ioan Turc a explicatt că Marcel Boloș declarase că se pot atrage fonduri pentru TOATĂ pădurea, chiar dacă e în etxravilan.

Suprafața Pădurii Codrișor este de aproximativ 50 de hectare. Vom avea piste de biciclete, piste de alergare, mobilier urban, un punct de belvedere spre oraș, etc. În acest context, domnul Boloș a fost de acord că cenzurarea depunerii de proiecte DOAR pentru pădurile aflate în intravilan NU este corectă. Vom putea derula astfel proiecte pe fonduri europene cu Pădurea Codrișor aflată în extravilan. Este o veste foarte bună!” a declarat Ioan Turc în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Primarul Cretu a blocat proiectul de amenajare a Padurii Codrisor ca zona de agrement extinsa a parcului. In 2o15, la initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC), in Consiliul Local a fost adoptata o hotarare privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc lucru care nu s-a realizat. Ba mai mult, nici circulatia auto in zona parcului nu este rezolvata in mod rezonabil.
    Strada Parcului cu sens unic ar trebui rezervata exclusiv riveranilor (institutii sau locatari), ceea ce ar reduce mult traficul auto in parc. De aceea circulatia auto sa fie trecuta si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asigurarea legaturii cu partea de est a parcului in zona Salii Polivalente, ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Aceasta ar crea o fluenta a circulatiei auto dinspre Podul Budacului spre partea de est a parcului, in zona magazinului Lidl si a centrului SPA- Casa Ema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...