20.8 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

Ioan Turc: Se amenajează o parte a străzii Tărpiului până la finalul anului!

O porțiune din strada Tărpiului urmează să fie amenajată. Primarul promite că până la finalul anului, 700 de metri de stradă vor arăta CU TOTUL altfel. CE porțiune și CE se va face:

Strada Tărpiului a devenit una dintre ele mai circulate străzi din municipiu. De mai bine de 10 ani se tot promite reabilitarea ei.

În octombrie 2019, viceprimarul de atunci promitea că în 2020 se va asfalta strada Tărpiului. Și nu doar că se va asfalta, dar se va și ..transforma.

 Strada Tărpiului e jumătate cu asfalt, jumătate pietruită. Nu va fi doar asfaltare din bordură în bordură, ci și crearea de trei benzi, în zona unde e panta, e vorba și de iluminat public, crearea de trotuare. Lucrarea e mai amplă și ne va costa undeva două milioane de lei, doar acea stradă” a explicat pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Niculae.

Timpul a trecut și la începutul anului 2021 au început lucrările de ”lărgire” pe porțiunea de la intersecția cu drumul de centură până la Leoni.

Zilele trecute, primarul explica faptul că o parte a străzii Tărpiului va fi amenajată până la finele lui 2021.

Suntem în  faza de realizare a caietului de sarcini. E vorba de 700 de metri, de porțiunea care NU face obiectul intervenției Aquabis. Adică, venim dinspre pădure spre oraș. Lucrările sunt complexe: preluări ape pluviale, carosabil, iluminat public, etc” a explicat primarul Ioan Turc.

Edilul a subliniat faptul că le-a explicat celor din primărie că NU acceptă nicio scuză și că lucrările TREBUIE făcute până la finalul anului 2021.

Licitația pentru lucrările aferente ÎNTREGII străzi va avea loc în 10 iunie. Proiectul are valoare de 15,5 milioane lei. Porțiunea de 700 de metri de care vorbea primarul este finanțată cu bani de la Guvern – fiind porțiunea de pământ. Tocmai de aceea, pentru a nu pierde finanțarea- de 2,5 milioane lei, lucrările la această porțiune TREBUIE finalizate până în 31 decembrie 2021.

Termenul de execuție a lucrărilor pe toți cei 2,37 km ai străzii Tărpiului este de 36 de luni.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...