12.1 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

VIDEO – Pățania unor nemțoaice ce au vrut să ne viziteze țara călare. Un obiect foarte important le-a fost furat

Două tinere care au venit în România pentru a ne vizita țara călare s-au trezit jefuite chiar la marginea pădurii din Agrișul de Jos unde s-au oprit să se odihnească. Hoțul a pus ochii pe o șa, împiedicându-le astfel să își continue călătoria.

Cele două tinere care au 27 și respectiv 29 de ani au venit cu mașina în România. Au mers până la Brașov, unde au vândut autoturismul, iar pe banii obținuți au cumpărat doi cai și echipament de călărie.

Planul tinerelor a fost să ne viziteze țara și să se întoarcă călare în Germania. În data de 16 mai, acestea s-au oprit lângă o pădure din Agrișul de Jos, unde au campat peste noapte. În timp ce dormeau, un hoț le-a furat o șa de la un cal. Se pare că paguba ar ajunge la 1.000 de euro.

Tinerele au alertat poliția, care mai apoi au luat legătura cu Simion Crăciun, care deține refugiul Caii Lupilor de la Șieu Sfântu. Acesta le-a dat tinerelor altă șa, le-a oferit găzduire și s-a oferit să le ajute să își facă actele și vaccinurile necesare pentru a putea scoate animalele din țară.

„M-a sunat poliția și m-a întrebat dacă pot să ajut două fete din Germania, la care li s-a furat o șa. Dacă pot să le dau alta, să își poată continua drumul. Au venit la mine, caii nu prea erau în regulă cu vaccinurile, cu actele, am sunat medicul veterinar și le-am dat o șa de la mine. Stau 2-3 zile să se odihnească, după care merg mai departe”, povestește Simion Crăciun.

În cele din urmă, tinerele s-au bucurat că au ajuns cu caii la Șieu Sfântu, pentru că au aflat că documentele pe care le-au primit la achiziționarea animalelor nu erau suficiente pentru a ieși din țară și riscau să fie întoarse din drum, la vamă.

Tinerele sunt la prima astfel de călătorie și nu au explicat care a fost scopul său sau ce le-a determinat să plece în această aventură. Acestea vor să pornească spre țara natală, unde vor ajunge cel mai devreme în două luni, întrucât nu pot parcurge călare mai mult de 30-40 de kilometri zilnic. Turistele mai au de parcurs în jur de 1.800 de kilometri până acasă.

Oamenii legii au deschis un dosar penal în acest sens și chiar au un cerc de suspecți.

„Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliția Rurală Beclean fac cercetări în cadrul unui  dosar penal, înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. La data de 16 mai anul acesta, două femei de 27 și respectiv 29 de ani ambele de cetățenie germană au sesizat faptul că în timp ce campau în extravilanul localității Agrișul de Jos, persoane necunoscute au sustras șaua unui cal, pe care acestea se deplasau. Polițiștii au un cerc de bănuiți și fac cercetări în vederea identificării autorilor. De asemenea, polițiștii oferă celor două femei tot sprijinul de care au nevoie pe timpul cât acestea se află în țara noastră,” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Crina Sîrb.

[arve url=”https://youtu.be/vi7XLnQL4Z8″ /]

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

MACON sărbătorește luni 31 de ani de existență cu super-reduceri și demonstrații tehnice interactive

Luni, compania bistrițeană MACON serbează 31 de ani de existență, în care se concentrează, ca în...