1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

VIDEO – Paul Știr, primarul votat de 95% dintre alegătorii din Căianu Mic: „Nu are ce căuta aroganța în administrație”

„Contează foarte mult cum ne raportăm la oameni. Nu are ce căuta aroganța în administrație sau în activitatea unui lider”, consideră primarul Paul Știr. Acesta subliniază că nu ar trebui să confundăm niciodată calitatea de lider cu noțiunea de șef sau funcția de primar. „A fi lider înseamnă să respecți niște principii și niște valori, dar și să fii parte din comunitate. Să fii de-al lor, cum se spune în popor…”

A fi cel mai votat primar nu e puțin. Mă onorează și mă responsabilizează, totodată. Dar nu pot să-mi asum doar eu acest merit. Am alături de mine cea mai unită comunitate din județul Bistrița-Năsăud”, a subliniat tânărul edil Paul Știr din Căianu Mic.

Paul Știr este unul dintre puținii primari care a reușit să obțină peste 95% dintre voturile comunității pe care o conduce deja de 8 ani.

El a recunoscut ieri seară, în studioul Bistrițeanul Live, că a fost întrebat deseori care este secretul succesului în administrația publică.

Nu știu dacă există o rețetă care să poată fi aplicată ca un șablon, peste tot.

Pe scurt, este foarte important ca om de administrație, ca primar să ai alături de tine comunitatea. Să știi că în spatele tău există o comunitate unită.

Poți să reușești foarte multe lucruri, ca primar, atunci când oamenii au răbdare cu tine, te înțeleg și cred în viziunile și în proiectele tale… Și îi mulțumesc Bunului Dumnezeu că am alături de mine o comunitate atât de Unită…

Pentru că degeaba îți dorești anumite proiecte sau obiective pe care le vrei realizate, dacă oamenii din jurul tău nu cred în proiectele respective.

Când știi că oamenii te susțin, poți să muncești mai motivat și să fii optimist că toate ideile se pot pune în practică. Contează cel mai mult modul în care ne raportăm la cetățenii noștri”, a precizat Paul Știr. 

Primarul din Căianu Mic a subliniat că a înțeles „de la bun început că oamenii din Căianu Mic nu sunt doar niște contribuabili… Vreau să-i privesc ca pe prietenii mei. Vreau să înțeleagă toți că vreau să fiu prietenul tuturor cetățenilor din Căianu Mic și vreau ca împreună să realizăm lucruri frumoase pentru comunitatea noastră. Când suntem cu toții uniți, succesul este garantat.

Ai nevoie și de o echipă puternică și harnică. Ai nevoie și de consilieri locali care să se implice, să vină cu idei sau propuneri, să facă anumite observații sau obiecții atunci când este cazul. Este foarte important într-o astfel de funcție să ai parte și de sprijinul și înțelegerea familiei… Pe lângă toate acestea este nevoie de implicare, muncă, optimism, perseverență și de credința în Dumnezeu că tot ceea ce îți dorești poți să și realizezi…”

Paul Știr a mai spus că se aștepta ca oamenii să voteze faptele sale și nu promisiunile. „Nu mi-am fixat neapărat un scor. Nu am pus pariu cu nimeni pentru acest procent. Mă așteptam la un procent de peste 80%. Nu am bănuit că scorul va fi chiar atât de mare și vreau să le mulțumesc tuturor concetățenilor care m-au votat pe mine și care au votat echipa mea de consilieri…”, a mai spus Paul Știr.

Un lider poate fi legitim doar într-o comunitate unită – consideră Paul Știr. „Se creează un fel de curent, o senzație foarte plăcută atunci când liderul este unanim susținut. Dar în același timp, el trebuie să rămână cu picioarele pe pământ. Când ai parte de susținere mare sau când te întâlnești cu succesul uneori se întâmplă, mai ales în lumea politică, să nu mai reușești să rămâi cu picioarele pe pământ”, a avertizat Paul Știr. 

E foarte important în politică și în administrație să știi să-ți păstrezi cumpătul – crede primarul Paul Știr.

Nu trebuie să-i dezamăgești pe oameni. Nu trebuie să te consideri deasupra lor, chiar dacă ești liderul comunității. Trebuie să fii printre ei. Oamenii trebuie să te perceapă ca parte din comunitate și să te simtă în permanență în mijlocul lor.

În momentul în care, ca lider, te consideri deasupra comunității, totul se transformă în aroganță. Mai devreme sau mai târziu, această aroganță se plătește, într-un mod nu foarte plăcut. Contează foarte mult cum ne raportăm la oameni. Nu are ce căuta aroganța în administrație sau în activitatea unui lider pe plan local”, a mai spus Paul Știr.

Primarul din Căianu Mic a atras atenția, de asemenea, că nu ar trebui să confundăm niciodată calitatea de lider cu noțiunea de șef sau funcția de primar. „E o funcție pe care o dobândești în urma votului, a încrederii pe care ne-o acordă cetățenii. Dar a fi lider înseamnă să respecți niște principii și niște valori, dar și să fii parte din comunitate. Să fii de-al lor, cum se spune în popor…”, a concluzionat primarul Paul Știr.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/94oGbgmZRbI” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.