8.1 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

VIDEO: Prima comună din judeţ care a dat nume tuturor străzilor!

Conform unei ordonanţe de urgenţă, în perioada următoare toate comunele din Bistriţa-Năsăud ar trebui să dea numele străzilor. Ceea ce înseamnă, implicit, că toate cărţile de identitate ale locuitorilor trebuie actualizate.

Doar două comune din Bistriţa-Năsăud s-au conformat, deocamdată, acestor cerinţe. Este vorba despre Şieu şi Lunca Ilvei – a precizat Ioan Cioba, şeful Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Bistriţa.

Acesta a fost invitat recent la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean şi difuzată pe pagina de Facebook Bistriţeanul.ro.

Comuna Şieu este printre puţinele comune care s-a conformat şi a trimis Serviciului de Evidenţa Persoanelor din Primăria Bistriţa – Hotărârea de Consiliu Local prin care a fost aprobată atribuirea de denumiri tuturor străzilor.

Am transmis informaţiile mai departe celor care administrează aplicaţiile pe care lucrăm, celor de la Direcţia de Administrare a Bazelor de date din Bucureşti, care au implementat în Nomenclatorul Străzilor şi aceste străzi noi. Începând cu noiembrie 2018, toate cărţile de identitate care se eliberează pentru cetăţenii de pe raza comunei Şieu sunt acte care cuprind şi numele de stradă…”, a confirmat Ioan Cioba.

Mai devreme sau mai târziu – obligatoriu pentru toate comunele…

Şeful Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Bistriţa a admis că este dificil să facă o evaluare referitoare la impactul pe care îl va avea acest demers asupra activităţii serviciului pe care îl coordonează.

Din experienţa acumulată în cele 7 luni de zile de când emitem acte de identitate pentru cei din Şieu, nu s-a constatat un aflux mai mare”, a subliniat Ioan Cioba.

El a recunoscut că cetăţenii vin în continuare la Evidenţa Persoanelor atunci când le expiră valabilitatea, îşi schimbă numele sau domiciul, când împlinesc 14 ani şi solicită prima carte de identitate, când le-au fost sustrase, pierdute sau furate actele.

Probleme sau situaţii neplăcute în viitor?

Estimăm că nu. Actele de identitate se vor schimba pe parcurs, pe măsură ce expiră cele vechi… Nu cred că se va pune problema schimbării lor într-un anumit termen. Asta ar genera într-adevăr anumite blocaje…”, a mai admis Ioan Cioba.

Şieu este prima comună pe care o deserveşte Primăria Bistriţa şi care a dat nume tuturor străzilor.

Prima comună din judeţ care s-a conformat acestor reguli este însă Lunca Ilvei, deservită de Serviciul de Evidenţa Populaţiei din Năsăud.

La momentul respectiv colegii noştri de la serivicul Judeţean pentru Evidenţa Populaţiei au dat şi ei o mână de ajutor şi alături de colegii din Năsăud s-au deplasat de mai multe ori la Lunca Ilvei. Au rezolvat o parte din solicitările urgente, celelalte urmând să se rezolve treptat…”, a conchis Ioan Cioba.

Dacă aţi ratat emisiunea, sau dacă vă interesează alte aspecte referitoare la cărţile de identitate – o puteţi viziona mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F2108970389401792%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: