30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO – Primarul Doru Crișan, din Prundu Bârgăului: „Un proiect istoric pentru zona noastră. Dar extraordinar de greu”

Doru Crișan, primarul din Prundu Bârgăului, a vorbit într-o emisiune la Bistrițeanul Live despre una dintre cele mai importante probleme ale comunei. „ Dacă vom reuși, va fi un proiect istoric pentru zona noastră. Dar va fi extraordinar de greu”, a admis primarul.

Primarul Doru Crișan din Prundu Bârgăului a vorbit într-o emisiune la Bistrițeanul Live despre una dintre cele mai importante probleme de pe Valea Bârgăului – gazul.

Cam de trei ani de zile am încercat să rezolvăm această problemă. Sunt mai bine de trei ani de când am muncit pe acest proiect,. Am dus foarte multe discuții atât la nivel județean, cât și național. Suntem într-o fază destul de avansată, aș zice eu. Am primit o gură de aer, săptămâna trecută când a apărut ghidul de finanțare. După care ne-am dat seama că nu suntem eligibili. Pentru că ne-au limitat la 25 de milioane de euro…”, a explicat primarul Doru Crișan.

Toate comunele de pe Valea Bârgăului și Valea Someșului s-au reunit într-un ADI și au făcut studii de fezabilitate pentru introducerea gazului. Acestea au fost depuse prin ADI celor de la Transgaz, pentru aviz. Când s-ar fi deschis axa de finanțare proiectele ar fi fost depuse pentru aprobare. Însă când a apărut ghidul de finanțare și-au dat seama că nu se poate depune proiectul decât pe o singură primărie, maximum două – pentru a se încadra în suma de 25 de milioane de euro – a mai explicat primarul Doru Crișan.

Doru Crișan a precizat că acum se poartă discuții pe această temă, pentru a vedea care sunt variantele pentru a putea fi totuși eligibil întreg proiectul.

La ultima discuție, am luat hotărârea ca cei de pe Valea Bârgăului – respectiv Joseni, Prund, Tiha și Bistrița Bârgăului – să găsim o formă de asociere, separat de ADI, și să depunem proiectul, în așa fel încât să ne încadrăm în cei 25 de milioane și să avem șansa să ne poată fi finanțat.

Sper să reușim, este extraordinar de greu. Acum trebuie să solicităm din nou un avisz de la TransGaz, să ne spună clar cum rezolvăm magistrala la Prundu Bârgăului. Să ne explice exact unde vor fi stațiile, de unde ne racordăm, și toate celelalte…”, a mai spus primarul.

Doru Crișan speră că în zilele următoare vor primi soluția tehnică de la Transgaz, urmând ca ulterior să fie actualizate și studiile de fezabilitate în funcție de comună și de banii pe care îi avem.

„Dacă vom reuși să aducem gazul pe Valea Bârgăului, va fi un proiect istoric pentru zona noastră. Dar va fi extraordinar de greu”, a admis primarul Doru Crișan.

Acesta a subliniat că nu va renunța prea ușor la acest proiect. „Avem în spate și sprijinul Consiliului Județean, care ne-a ajutat foarte mult. Sper doar ca acum, în perioada aceasta destul de critică, să găsim oamenii care să ne sprijine și la nivel înalt. Fără așa ceva nu avem nicio șansă… Este un proiect extraordinar de important pentru comunitatea noastră și sper să fie și finanțat, în final. Sunt foarte puțini banii… Sunt doar 200 de milioane de euro care nu ajung tuturor… Ni s-a promis că în faza a doua se vor mai aloca niște bani… Nu ne dăm bătuți, este un proiect important, trebuie să luptăm pentru el”, a mai spus Doru Crișan.

Alte proiecte care se derulează în Prundu Bârgăului puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F765577810927133%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...