22 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

VIDEO. Primarul Paul Știr, despre strategia de dezvoltare a comunei Căianu Mic: „Este un proiect măreț și o provocare”

Invitat la emisiunea „Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Paul Știr a vorbit despre strategia de dezvoltare a comunei Căianu Mic, în următorii patru ani.

Nu ne rezumăm doar la infrastructură. Îmi doresc, cu ajutorul bunului Dumnezeu să finalizăm lucrările la apă, canalizare, asfaltarea străzilor. La partea de școli și grădinițe stăm foarte bine. S-a modernizat cam tot ce era de modernizat. Nici la partea de infrastructură sportivă nu stăm rău”, a precizat primarul Paul Știr din Căianu Mic.

Edilul a explicat cum merg lucrurile și în cazul sălii de sport ultramoderne din Căianu Mic. Investiția se ridică la 1,7 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării.

„Până la finalul anului viitor este posibil ca lucrările chiar să fie finalizate”, a precizat primarul Paul Știr.

VIDEO: Cea mai tare sală de sport, într-o comună din Bistrița-Năsăud

Strategia de dezvoltare a comunei Căianu Mic pune accent și pe dimensiunea culturală. În primăvară, cel mai probabil, vor demara lucrările la căminul cultural din Ciceu Poieni și Căianu Mare. Acestea vor fi finanțate din fonduri europene – a mai explicat Paul Știr.

Edilul s-a referit și la modernizarea unor spații verzi, parcuri de joacă și locuri destinate special copiilor. „Ne dorim amenajarea unui centru civic în Căianu Mare și în Ciceu Poieni. De asemenea, vom amenaja un parc ultra-modern, cu locuri de joacă și aparate de fitness în aer liber în Dobric.

În Căianu Mic, în vecinătatea Căminului Cultural, vom amenaja un centru civic foarte frumos, cu un parc mult mai mare. Avem acolo, de asemenea, o clădire pe care vrem s-o punem în valoare. Să amenajăm acolo o bibliotecă comunală, un muzeu al ocupațiilor și o casă de cununii modernă care să deservească întreaga comunitate. Avem planuri mari, ne dorim doar să fim sănătoși ca să le putem pune în aplicare. Oamenii sunt convins că vor fi alături de noi și vor avea răbdare. Le mulțumesc pentru buna înțelegere de care au dat dovadă și de care vor da dovadă și în continuare”, a mai spus Paul Știr.

Edilul a vorbit, totodată, despre investițiile în oameni și în resursa umană, dar și despre ce anume s-ar putea face ca oamenii să rămână în Căianu Mic.

Ne dorim la Căianu Mic un parc industrial. Este un proiect măreț. Nu va fi simplu de realizat. Ar fi foarte important pentru mine și echipa mea să reușim să atragem în Căianu Mic unul sau doi investitori. Să le oferim oamenilor din comunitate 50 sau 100 de locuri de muncă… Este o provocare. Vom face tot ce ține de noi ca acest proiect să se realizeze”, a mai spus Paul Știr.

Despre alte proiecte și investiții în Căianu Mic, aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/94oGbgmZRbI” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...