VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc!

VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc!

Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:

Acum aproximativ un an, Bistrițeanul.ro făcea publică o situație de pe strada Tărpiului. Atunci, 16 câini locuiau într-o curte. Vecinii proaspăt mutați nu suportau mirosul și gălăgia, familia Frincu a explicat că ei iau câinii de pe stradă și îi îngrijesc.

Vineri însă, imaginile video surprinse de vecini au oripilat pe cei care au avut curajul să se uite. Câinii se mâncau între ei. Și chiar mâncaseră puiuți mici, abia născuți.

Mai multe despre subiect, cât și imaginile, le puteți revedea aici:

VIDEO ȘOCANT: Câini care se mănâncă de vii între ei pe Tărpiului

Proprietarul câinilor a vrut să explice imaginile și situația. Rămas singur, după ce soția i-a decedat în urmă cu puțin timp, acesta recunoaște că nu are foarte mult timp la dispoziție să se ocupe de ei.

Lucrez 12 cu 24. E și perioada recoltei. E drept că stau foarte rău cu timpul. Dar îi hrănesc. Și mă joc undeva jumătate de oră cu ei, pe zi. Îmi asum ce s-a întâmplat. Dar ei nu se mănâncă între ei. Așa se joacă, pentru că fiind mulți, se organizează în haită. Da. Trebuia să sterilizez cățeaua și să o pun separat, dar când a născut, eu eram la lucru. Am crezut că va fi în altă zi, după cum calculasem. Îmi asum, dar nu-i pot duce la adăpost să stea acolo închiși în cuști. O sa văd. Poate că voi da cinci la adăpost, din cei 21 câți îi am acuma. Și să văd. Poate încă vreo doi spre adopție” a spus Frincu.

Conform legislației Europene, ca să fie considerate animale de companie, trebuie să existe maxim 5 capete din specia câini, pisică sau dihor, pe proprietatea cuiva.

Ioan Bogolin, șeful DSVSA BN a fost și el prezent la casa bistrițeanului. Acesta a declarat că va sancționa neregulile constatate și i se va impune intrarea în legalitate.

Uneori iubirea nu e de ajuns! Trebuie și condiții, și atenție” a declarat Ioan Bogolin.

Contactată de Bistrițeanul.ro, Alina Moldovan, o bistrițeancă ce are un ”hotel” pentru animăluțe și se ocupă și de adopții, a comentat cazul de pe Tărpiului.

Omul ăla nu e iubitor de animale! E o formă de egoism! Noi ne ocupăm de salvarea animalelor, că ne lasă lumea la poartă. Un iubitor de animale își cheltuie banii și timpul cu ele. Noi îi luăm de pe drum, îi deparazităm, îi spălăm, îi vaccinăm, îi hrănim, îi culcăm cu noi în pat, chiar dacă nu știm de unde provin. Un iubitor de animale nu face ce face el! Și la adăpost de îi duce, chiar dacă stau în cuști, măcar nu se mănâncă între ei. Am mai vorbit și cu viceprimarul și i-am cerut să se înființeze o Poliție a Animalelor, la noi în Bistrița. Sunt foarte multe animale pe străzi și ar fi nevoie” a explicat Alina Moldovan.

Întreaga declarație a proprietarului câinilor și a șefului DSVSA BN, în video de mai jos:

 

 

Mobilizare pentru cele patru familii rămase fără un acoperiș deasupra capului, în prag de sărbători. Ajutăm? noiembrie 15, 2019 - 15 persoane au rămas fără un acoperiș deasupra capului, în urma unuia dintre cele mai devastatoare incendii izbucnite în ultimii ani. Comunitatea locală din Șanț a început să se mobilizeze pentru a ajuta cele 4 familii greu încercate, tocmai în prag de sărbători.
TULBURĂTOR: Povestea emoționantă a unui stâlp de pe Via Transilvanica, dedicat unei voluntare care a plecat la cer noiembrie 14, 2019 - Fiecare dintre stâlpii care îi călăuzesc pe drumeții care iau la pas Via Transilvanica are povestea sa. Una insă este tulburătoare, fiind dedicat de un neamț soției sale care s-a stins după o luptă cu o boală cruntă.
INEDIT: Ies la lumină fascinante poveşti despre aviatori şi avioane de acum 75 de ani noiembrie 14, 2019 - Bistriţenii pasionaţi de istorie vor putea descoperi detalii captivante despre destinele unor aviatori, dar şi poveşti fascinante despre locurile în care s-au prăbuşit avioane pe aceste meleaguri, acum 75 de ani.
Prins drogat, la volan, pe străzile din Bistrița! noiembrie 14, 2019 - Polițiștii au oprit aseară în trafic un autoturism. Șoferul s-a dovedit a fi drogat. Mai mult, pasagerul din dreapta avea și un pliculeț cu substanțe vegetale. 
Mâine începe Bistriţa Folk: Întâlnire de suflet la Biblioteca „George Coșbuc”, concerte la „Dacia” noiembrie 14, 2019 - Ediția 2019 a Festivalului Național Bistrița Folk va debuta mâine, la prânz, la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” din Bistriţa, cu o întâlnire de suflet. Vineri și sâmbătă, începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural Dacia se vor derula concertele folk şi concursul dedicat tinerilor iubitori ai acestui gen muzical. 
OFICIAL! Alocațiile copiilor vor crește din 2020. Legea a fost promulgată noiembrie 14, 2019 - Vești bune pentru părinți și copii! Acum totul e oficial! Valoarea alocației de stat va crește în fiecare an, din anul 2020! Legea a fost promulgată de președintele României.
Big Brother și-n Sîngeorz! Câte camere vor urmări orice mișcare din orașul stațiune: noiembrie 14, 2019 - În tot mai multe localități se instalează camere de supraveghere. O astfel de decizie a luat și primarul orașului stațiune. Zeci de camere vor fi montate în perioada următoare.
TRAFIC DE MINORI: Mamă și fiică reținute! noiembrie 14, 2019 - Ieri au avut loc trei percheziții domicilare pe raza județului nostru. S-ar părea că patru bistrițeni ar fi racolat, transportat și obligat minore să se prostitueze. Două fe,mei au fost reținute.
Hyundai dezvăluie primele detalii despre revoluţionarul concept SUV plug-in hybrid noiembrie 14, 2019 - Hyundai dezvăluie imagini şi un material video despre conceptul inovator de clasa SUV cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.
FOTO „Pepinieră” de handbaliste de performanță. Cum au fost convinse aproape 300 de fete să facă sport noiembrie 14, 2019 - După ce decenii sportul simbol al județului a fost fotbalul, autoritățile județene au schimbat macazul în ultimii ani și s-au concentrat asupra handbalului. Județul nu a ajuns doar să aibă o echipă în cele mai bune 5 din țară, ci își face propria pepinieră de handbaliste de performanță.
Bunicul agresor pus sub control judiciar. DE la ce a pornit totul: noiembrie 14, 2019 - Un incident mai puțin obișnuit a avut loc ieri la Căminul de bătrâni din municipiu. Un bunic a fost înjunghiat de un altul, cu doi ani mai tânăr. Victima a ajuns la Cluj. DE la ce a pornit totul:
GRAV şi ILEGAL, în Ilişua! Autorităţile îşi bat joc de un monument de importanţă naţională noiembrie 14, 2019 - Autorităţile din Uriu, care ar trebui să vegheze ca legea să fie respectată şi în Ilişua, îşi bat joc de unul dintre monumentele de importanţă naţională.
ÎNGRIJORĂTOR: Bistrițenii continuă să-și radieze firmele! noiembrie 14, 2019 - Numărul firmelor bistrițene radiate în primele 9 luni e mai bine de dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, Bistrița Năsăud se clasează pe locul III la nivel național în ce privește creșterea semnificativă a radierilor. Numai în luna septembrie, zeci de bistrițeni au pus lacătul pe firme.
Aquabis: Două străzi din Bistriţa, fără apă potabilă astăzi noiembrie 14, 2019 - Două străzi din Bistriţa rămân astăzi fără apă. Cei de la Aquabis au de montat  un reductor de presiune pe conducta de distribuție a apei potabile.
REVOLTĂ a primarilor pe firma care adună gunoaiele: „Am ajuns să fim exploatați de Supercom!” noiembrie 14, 2019 - Prețurile practicate de SRL-ul care colectează gunoaiele, care cresc precum Făt Frumos, încep să revolte inclusiv primarii din mediul rural, care spun că au ajuns să fie exploatați de Supercom, iar cetățenii îi arată cu degetul din cauza dărilor mari la gunoi.