3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc!

Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:

Acum aproximativ un an, Bistrițeanul.ro făcea publică o situație de pe strada Tărpiului. Atunci, 16 câini locuiau într-o curte. Vecinii proaspăt mutați nu suportau mirosul și gălăgia, familia Frincu a explicat că ei iau câinii de pe stradă și îi îngrijesc.

Vineri însă, imaginile video surprinse de vecini au oripilat pe cei care au avut curajul să se uite. Câinii se mâncau între ei. Și chiar mâncaseră puiuți mici, abia născuți.

Mai multe despre subiect, cât și imaginile, le puteți revedea aici:

VIDEO ȘOCANT: Câini care se mănâncă de vii între ei pe Tărpiului

Proprietarul câinilor a vrut să explice imaginile și situația. Rămas singur, după ce soția i-a decedat în urmă cu puțin timp, acesta recunoaște că nu are foarte mult timp la dispoziție să se ocupe de ei.

Lucrez 12 cu 24. E și perioada recoltei. E drept că stau foarte rău cu timpul. Dar îi hrănesc. Și mă joc undeva jumătate de oră cu ei, pe zi. Îmi asum ce s-a întâmplat. Dar ei nu se mănâncă între ei. Așa se joacă, pentru că fiind mulți, se organizează în haită. Da. Trebuia să sterilizez cățeaua și să o pun separat, dar când a născut, eu eram la lucru. Am crezut că va fi în altă zi, după cum calculasem. Îmi asum, dar nu-i pot duce la adăpost să stea acolo închiși în cuști. O sa văd. Poate că voi da cinci la adăpost, din cei 21 câți îi am acuma. Și să văd. Poate încă vreo doi spre adopție” a spus Frincu.

Conform legislației Europene, ca să fie considerate animale de companie, trebuie să existe maxim 5 capete din specia câini, pisică sau dihor, pe proprietatea cuiva.

Ioan Bogolin, șeful DSVSA BN a fost și el prezent la casa bistrițeanului. Acesta a declarat că va sancționa neregulile constatate și i se va impune intrarea în legalitate.

Uneori iubirea nu e de ajuns! Trebuie și condiții, și atenție” a declarat Ioan Bogolin.

Contactată de Bistrițeanul.ro, Alina Moldovan, o bistrițeancă ce are un ”hotel” pentru animăluțe și se ocupă și de adopții, a comentat cazul de pe Tărpiului.

Omul ăla nu e iubitor de animale! E o formă de egoism! Noi ne ocupăm de salvarea animalelor, că ne lasă lumea la poartă. Un iubitor de animale își cheltuie banii și timpul cu ele. Noi îi luăm de pe drum, îi deparazităm, îi spălăm, îi vaccinăm, îi hrănim, îi culcăm cu noi în pat, chiar dacă nu știm de unde provin. Un iubitor de animale nu face ce face el! Și la adăpost de îi duce, chiar dacă stau în cuști, măcar nu se mănâncă între ei. Am mai vorbit și cu viceprimarul și i-am cerut să se înființeze o Poliție a Animalelor, la noi în Bistrița. Sunt foarte multe animale pe străzi și ar fi nevoie” a explicat Alina Moldovan.

Întreaga declarație a proprietarului câinilor și a șefului DSVSA BN, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/mqi_rNNeaTI” /]

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...