8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc!

Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:

Acum aproximativ un an, Bistrițeanul.ro făcea publică o situație de pe strada Tărpiului. Atunci, 16 câini locuiau într-o curte. Vecinii proaspăt mutați nu suportau mirosul și gălăgia, familia Frincu a explicat că ei iau câinii de pe stradă și îi îngrijesc.

Vineri însă, imaginile video surprinse de vecini au oripilat pe cei care au avut curajul să se uite. Câinii se mâncau între ei. Și chiar mâncaseră puiuți mici, abia născuți.

Mai multe despre subiect, cât și imaginile, le puteți revedea aici:

VIDEO ȘOCANT: Câini care se mănâncă de vii între ei pe Tărpiului

Proprietarul câinilor a vrut să explice imaginile și situația. Rămas singur, după ce soția i-a decedat în urmă cu puțin timp, acesta recunoaște că nu are foarte mult timp la dispoziție să se ocupe de ei.

Lucrez 12 cu 24. E și perioada recoltei. E drept că stau foarte rău cu timpul. Dar îi hrănesc. Și mă joc undeva jumătate de oră cu ei, pe zi. Îmi asum ce s-a întâmplat. Dar ei nu se mănâncă între ei. Așa se joacă, pentru că fiind mulți, se organizează în haită. Da. Trebuia să sterilizez cățeaua și să o pun separat, dar când a născut, eu eram la lucru. Am crezut că va fi în altă zi, după cum calculasem. Îmi asum, dar nu-i pot duce la adăpost să stea acolo închiși în cuști. O sa văd. Poate că voi da cinci la adăpost, din cei 21 câți îi am acuma. Și să văd. Poate încă vreo doi spre adopție” a spus Frincu.

Conform legislației Europene, ca să fie considerate animale de companie, trebuie să existe maxim 5 capete din specia câini, pisică sau dihor, pe proprietatea cuiva.

Ioan Bogolin, șeful DSVSA BN a fost și el prezent la casa bistrițeanului. Acesta a declarat că va sancționa neregulile constatate și i se va impune intrarea în legalitate.

Uneori iubirea nu e de ajuns! Trebuie și condiții, și atenție” a declarat Ioan Bogolin.

Contactată de Bistrițeanul.ro, Alina Moldovan, o bistrițeancă ce are un ”hotel” pentru animăluțe și se ocupă și de adopții, a comentat cazul de pe Tărpiului.

Omul ăla nu e iubitor de animale! E o formă de egoism! Noi ne ocupăm de salvarea animalelor, că ne lasă lumea la poartă. Un iubitor de animale își cheltuie banii și timpul cu ele. Noi îi luăm de pe drum, îi deparazităm, îi spălăm, îi vaccinăm, îi hrănim, îi culcăm cu noi în pat, chiar dacă nu știm de unde provin. Un iubitor de animale nu face ce face el! Și la adăpost de îi duce, chiar dacă stau în cuști, măcar nu se mănâncă între ei. Am mai vorbit și cu viceprimarul și i-am cerut să se înființeze o Poliție a Animalelor, la noi în Bistrița. Sunt foarte multe animale pe străzi și ar fi nevoie” a explicat Alina Moldovan.

Întreaga declarație a proprietarului câinilor și a șefului DSVSA BN, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/mqi_rNNeaTI” /]

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.