-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

VIDEO. Raport de activitate. Cristina Iurișniți: „Legea trebuie respectată de fiecare primar”

Am avut multe inițiative legislative în Parlament, care se leagă de planul local. Trebuie să ne implicăm pentru a reuși să schimbăm ceva. Pe zona educației am reușit să aduc în atenția parlamentarilor legea referitoare la colectarea selectivă în școli. Primarii sunt obligați să doteze școlile cu echipamente necesare”, a explicat Cristina Iurișniți.

Invitată la emisiunea „Direct în problemă”, moderată de Iulia Stupinean, deputatul USR Cristina Iurișniți și-a prezentat, între altele, și Raportul de ativitate parlamentară.

Una dintre inițiativele legislative promovate de Cristina Iurișniți se referă la colectarea selectivă în școli. Deputatul a subliniat că legea este în vigoare și ea trebuie să fie respectată de fiecare primar.

Este absolut necesar să începem educație referitoare la respectul pentru mediu încă de la cele mai fragede vârste – a subliniat deputatul. În acest fel, copiii se vor obișnui din timp că trebuie să colecteze selectiv, iar gesturile lor vor deveni un reflex.

De multe ori părinții sunt plecați, copiii sunt singuri cu bunicii. Sunt copii care greu se descurcă, nu au cu cine comunica nu știu să-și gestioneze propriile emoții. Aici intervine necesitatea de a avea mai mulți psihologi școlari în instituțiile de învățământ”, a mai spus Cristina Iurișniți.

Deputatul USR a precizat că înainte exista un psiholog școlar la 800 de copii. „Am reușit să măresc numărul de psihologi școlari. În momentul de față trebuie să existe 600 de copii la un psiholog școlar…

Alte detalii referitoare la activitatea parlamentară a deputatului USR Cristina Iurișniți puteți descoperi urmărind emisiunea Direct în problemă, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F1090123881324408%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...