4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

VIDEO – Rareș Turda, staroste modern de profesie: Cât se pune la o nuntă? Unde s-au organizat cele mai multe nunți

Rareș Turda a început business-ul cu o firmă de curățenie, Smart Cleaning. Oferea și servicii de foto-video la evenimente festive. Dar a înțeles că aici nu excelează, că sunt alții mai buni. Făcea fotografii la nunta unor prieteni, când a simțit brusc nevoia să încălzească atmosfera: a lăsat deoparte aparatul foto, a luat microfonul DJ-ului și a ridicat lumea în picioare. Atunci i-a venit ideea de a reuni într-un „pachet” organizatorul de evenimente, MC-ul și rolul de staroste.

Rareș Turda este nepotul faimosului cântăreț Petre Petruse. De la acesta a moștenit, probabil, energia și talentul de a „contrui” evenimente festive reușite. Există și o pagină de facebook unde poate fi contactat de viitorii miri care vor să apeleze la serviciile sale: Rareș Turda Staroste.

Ce anume face un staroste? Cu două săptămâni înainte de nuntă, Rareș Turda se întâlnește cu mirii și stabilește programul la minut. Este un desfășurător al evenimentului, practic, care stabilește fiecare secvență a zilei. Acesta cuprinde inclusiv programarea la starea civilă. Tot el programează vizita la starea civilă sau la biserică. În sala de nuntă, totul este sub control: mâncarea nu trebuie să se suprapună peste muzica dansantă. Toată lumea trebuie să se simtă bine – consideră starostele, care se ocupă inclusiv de distracție și de atmosferă.

Este o responsabilitate foarte mare. Pentru că ziua nunții este una dintre cele mai importante zile din viața mirilor”, a recunoscut Rareș Turda.

Tânărul a răspuns și la întrebarea care îi macină pe mulți dintre cei care participă la asemenea evenimente: Cât se pune în plic la o nuntă ?

Acesta a precizat că o sumă între 1250 și 1500 este onorabil pentru o nuntă în Bistrița. În Feldru, unde Rareș Turda a organizat în ultimul an nu mai puțin de 13 nunți, bugetul este mai mic.

A fi staroste este mult mai complex decât pare la prima vedere – a explicat Rareș Turda. Este un întreg ritual care trebuie respectat, începând cu rugăciunile care se rostesc la ieșirea din casă. Contează și florile care se prind în piept, fotografiile dinaintea nunții și poziția nașilor. Fiecare invitat are locul său bine stabilit.

Deși ar părea la prima vedere o cheltuială în plus, în realitate nu este tocmai așa. Rareș Turda a explicat că firma sa oferă anumite discounturi. Acestea îi ajută pe miri să rămână și cu bani după ce trag linia, la final.

Rareș Turda nu se ocupă doar de nunți. Este capabil să pună la punct impecabil și botezuri, dar și petreceri private.

Alte detalii despre rolul starostelui – aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos:

Emisiunea „Oameni din Bistrița-Năsăud” este susținută de Frasinul

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...