9.5 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

VIDEO: Regizorul bistrițean Vlad Petri, premiat la Festivalul de film de la Sarajevo

Documentarul regizorului bistrițean Vlad Petri – „Același vis” – a primit o distincție specială din partea juriului, la Festivalul de film de la Sarajevo. Este povestea unui soldat român, în prima sa misiune în Afganistan, năucit de brutalitatea războiului.

Regizorul bistrițean Vlad Petri a participat zilele trecute la Sarajevo Film Festival. În premieră mondială, publicul de acolo a avut parte de două proiecții ale celui mai recent documentar al său – Același vis.

Documentarul Același vis / The Same Dream a fost distins cu o mențiune specială a juriului la Sarajevo Film Festival.

Este povestea unui soldat român aflat în prima sa misiune în Afghanistan, care întâlnește o fată rănită în conflictul din zonă. Viețile celor doi se împletesc din acel moment. Este un film bazat pe o poveste adevărată, balansând între documentar și ficțiune.

Soldatul român este năucit de brutalitatea războiului și cea a tinerei din Afganistan care se află în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Regizorul Vlad Petri combină filmări de arhivă ilustrând cel mai recent război din Afganistan, cu filme din propria arhivă.

Vlad Petri ne oferă un film despre cruzimea războiului – atât din perspectiva invadatorilor, cât și a civililor prinși în capcana acestei tragedii…

Jurnalistul Nick Cunningham scria că „regizorul Vlad Petri pune în discuție un documentar hibrid, extrem de impresionant și fascinant din punct de vedere vizual, focalizat pe traumele generate de războiul din Afganistan”. 

Vlad Petri a fost oficial felicitat inclusiv de câștigătorul premiului special din partea juriului la secțiunea de filme documentare, Stefan Pavlovic. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...