21.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

VIDEO: Se fac înscrieri pentru cursurile de vară la CETIN. Municipalitatea vrea să recompenseze profesorii

Centrul Comunitar pentru Tineret oferă cursuri de pregătire elevilor din anii terminali. Totuși, profesorii voluntari vor să se ocupe și de alți elevi. Așa că s-a dat startul înscrierii pentru cursurile de vară. Municipalitatea vrea să-i recompenseze pe profesorii voluntari.

Ultimii doi ani școlari i-au afectat puternic pe elevi. Pandemia a mutat cursurile în online iar impactul negativ se vede în rezultatele obținute la învățătură și nevoia de a schimba metodologia de susținere a exameneleor.

Tocmai din acest motiv, la Centrul Comunitar pentru Tineret CETIN Bistrița, profesorii vor să se ocupe mai atent de elevi.

În luna iunie vrem să ne ocupăm în mod special de elevii din ani terminali, care au de susținut examenele. E vorba de 19 profesori care oferă consultații gratuite”, a explicat Doina Macarie.

Astfel, la CETIN, profesorii voluntari oferă cursuri de Limba și Literatura Română, Matematică, Geografie, Istorie sau alte discipline.

Deși acești elevi sunt prioritari, profesorii de la CETIN vor să se ocupe și de ceilalți.

Dorim să extindem activitățile de la CETIN și pentru ceilalți elevi. Astfel, sunt gândite ateliere de vară și workshop-uri. În prima fază, cât timp vor mai fi cursuri la școli, aceste ateliere se vor ține după-masa, în intervalul orar 14.00 – 18.00. Apoi, când va începe vacanța, orarul va fi modificat”, a explicat Doina Macarie.

Luna mai este „dedicată” înscrierilor celor ce vor să beneficieze de ajutorul profesorilor voluntari pentru pregătirea pentru examene. Tototdată, tot în această perioadă, până la finele lunii mai, se pot înscrie și cei interesați de ateliere și workshop-uri.

Luna aceasta se vor face înscrierile. Luna iunie vrem să o dedicăm celor din anii terminali și apoi celorlalți elevi. În funcție de numărul de solicitări, vom mai coopta și alți profesori voluntari. Depinde foarte mult de interesul venit din partea elevilor”, a mai spus Macarie.

Primarul municipiului Bistrița a explicat că municipalitatea a decis recompensarea profesorilor voluntari.

Este inclusiv un protocol încheiat între Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Bistrița de recunoaștere a acestui rol fundamental pe care profesorii voluntari îl au. Și vrem să recompensăm munca pe care ei o fac. Adică, acești profesori, după ce își termină munca la școală, vin aici la centru și oferă gratuit din cunoștințele lor, investesc în acești copii. De aceea vrem să recompensăm acești profsori”, a subliniat Ioan Turc.

Pentru a vedea CÂND se vor anunța înscrierile și CE fel de cursuri de vară se vor face, urmăriți pagina de Facebook CETIN.

Mai multe detalii despre recompensarea profesorilor voluntari și activitățile CETIN, în video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...