13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

VIDEO: Se fac înscrieri pentru cursurile de vară la CETIN. Municipalitatea vrea să recompenseze profesorii

Centrul Comunitar pentru Tineret oferă cursuri de pregătire elevilor din anii terminali. Totuși, profesorii voluntari vor să se ocupe și de alți elevi. Așa că s-a dat startul înscrierii pentru cursurile de vară. Municipalitatea vrea să-i recompenseze pe profesorii voluntari.

Ultimii doi ani școlari i-au afectat puternic pe elevi. Pandemia a mutat cursurile în online iar impactul negativ se vede în rezultatele obținute la învățătură și nevoia de a schimba metodologia de susținere a exameneleor.

Tocmai din acest motiv, la Centrul Comunitar pentru Tineret CETIN Bistrița, profesorii vor să se ocupe mai atent de elevi.

În luna iunie vrem să ne ocupăm în mod special de elevii din ani terminali, care au de susținut examenele. E vorba de 19 profesori care oferă consultații gratuite”, a explicat Doina Macarie.

Astfel, la CETIN, profesorii voluntari oferă cursuri de Limba și Literatura Română, Matematică, Geografie, Istorie sau alte discipline.

Deși acești elevi sunt prioritari, profesorii de la CETIN vor să se ocupe și de ceilalți.

Dorim să extindem activitățile de la CETIN și pentru ceilalți elevi. Astfel, sunt gândite ateliere de vară și workshop-uri. În prima fază, cât timp vor mai fi cursuri la școli, aceste ateliere se vor ține după-masa, în intervalul orar 14.00 – 18.00. Apoi, când va începe vacanța, orarul va fi modificat”, a explicat Doina Macarie.

Luna mai este „dedicată” înscrierilor celor ce vor să beneficieze de ajutorul profesorilor voluntari pentru pregătirea pentru examene. Tototdată, tot în această perioadă, până la finele lunii mai, se pot înscrie și cei interesați de ateliere și workshop-uri.

Luna aceasta se vor face înscrierile. Luna iunie vrem să o dedicăm celor din anii terminali și apoi celorlalți elevi. În funcție de numărul de solicitări, vom mai coopta și alți profesori voluntari. Depinde foarte mult de interesul venit din partea elevilor”, a mai spus Macarie.

Primarul municipiului Bistrița a explicat că municipalitatea a decis recompensarea profesorilor voluntari.

Este inclusiv un protocol încheiat între Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Bistrița de recunoaștere a acestui rol fundamental pe care profesorii voluntari îl au. Și vrem să recompensăm munca pe care ei o fac. Adică, acești profesori, după ce își termină munca la școală, vin aici la centru și oferă gratuit din cunoștințele lor, investesc în acești copii. De aceea vrem să recompensăm acești profsori”, a subliniat Ioan Turc.

Pentru a vedea CÂND se vor anunța înscrierile și CE fel de cursuri de vară se vor face, urmăriți pagina de Facebook CETIN.

Mai multe detalii despre recompensarea profesorilor voluntari și activitățile CETIN, în video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...