21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

VIDEO – Stelian Dolha, despre sprijinul de care agricultura din județ are nevoie

Stelian Dolha, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean BN: Într-un județ cu o pondere rurală atât de mare cum este Bistrița-Năsăud, preocuparea pentru prosperitatea fermierilor pentru trecerea gospodăriilor rurale și a fermelor la un alt nivel trebuie să fie o preocupare constantă.

O să spuneți că un consiliu județean nu are atribuții specifice pe zona de agricultură, nimic mai fals însă. Un consiliu judetean are rolul de catalizator, de integrator, poate și trebuie să intervină acolo unde UAT-urile nu au forța pentru a accesa proiecte care presupun un număr mare de locuitori. În perspectiva noilor fonduri UE din perioada 2021-2027, propun cel puțin două proiecte pentru susținerea producătorilor, care sunt finanțabile și pot fi gestionate la nivel județean.

O PLATFORMĂ ONLINE PENTRU PRODUSE AGROALIMENTARE la nivel județean ,care să asigure promovarea pe canale online a producătorilor de toate categoriile din județ și prin intermediul căreia producătorii își înscriu produsele sub diverse categorii (CARTOFI, LEGUME, FRUCTE, dar pot fi și produse procesate în gospodării), iar prin interfața ușor de utilizat, clienții pot plasa comenzi, rezerva produsele, stabili modul de preluare și opta pentru distribuție la birou/acasă. Și distribuitorii mari pot folosi opțiunea conectării cu micii producători locali prin intermediul platformei.

Un alt doilea proiect finanțabil îl reprezintă mini-incubatoarele pentru afaceri agroalimentare, care includ spații cu echipamente pentru micii procesatori de produse agricole care își pot pregăti și prelucra produsele într-o încăpere bine echipată și în conformitate cu normele de sănătate și siguranță.

Producătorii agricoli primesc sprijin pentru dezvoltarea afacerilor și identificarea oportunităților de investiții prin personalul specializat în accesări de fonduri. Sunt doar cateva proiecte dintr-o serie mult mai largă de sprijin a satului din Bistrița-Năsăud în care Consiliul Județean se va implica din 27 septembrie.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FStelianDolha%2Fvideos%2F339807027259471%2F&show_text=0&width=560″ /]

(Articol electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar: 21200012)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...