13 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

VIDEO: Tibi Ușeriu, pe primul loc în maratonul Yukon Arctic Ultra 2020!

Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a trecut pe primul loc, după jumătatea traseului de aproape 500 de kilometri, în infernala cursă Yukon Arctic Ultra. În ultimele două ore, Tibi Ușeriu a reușit să-l ajungă din urmă pe concurentul elvețian care se afla în fruntea cursei. Cu ce probleme de sănătate se confruntă maratonistul bistrițean:

Tibi Ușeriu a trecut pe primul loc, după ce a parcurs jumătate din traseul maratonului Yukon Arctic Ultra, informează TVR. „După 48 ore de cursă, au mai rămas 15 concurenți în proba lungă”, anunță voluntarii de la Tășuleasa Social. 

Tibi Ușeriu a reușit să sune acasă de două ori. A acuzat mici probleme de sănătate, din cauza alimentației. Se pare că nu se simte în cea mai bună formă, însă rămâne optimist și hotărât să câștige cursa infernală de la Cercul Polar.

Temperaturile scad treptat, pe masură ce maratoniștii se apropie de nord. „Ziua sunt cam -20 grade, iar noaptea scade sub -30. 

După incidentul din 2018, când unui sportiv italian i-au degerat membrele (în final i-au fost amputate), regulile sunt extrem de dure în această cursă: la cel mai mic semn de degeratură ești scos din cursă. Concurenții știu asta și sunt foarte atenți. Au fost totuși deja 3 cazuri, deși deocamdată temperaturile nu sunt foarte scăzute”, au mai transmis cei de la Tășuleasa Social.

În fruntea clasamentului s-a format un pluton de trei atleți : Tibi Ușeriu și încă doi sportivi elvețieni. Locul în clasament se schimbă deocamdată, în funcție de orele de somn. 

„Tibi doarme atunci când simte nevoia, nu așteaptă să ajungă în punctele de control. Este obișnuit cu frigul, așa că își poate gestiona cursa așa cum dorește, ceea ce este un mare avantaj”, punctează voluntarii Tășuleasa.

[arve url=”http://media.tvrnews.ro/video_local/202002/tibi-useriu-stiriletvr—site-06169200_06169200.mp4″ /]

Foto @ Tăsuleasa Social

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...