26.9 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

VIDEO: Tibi Ușeriu, pe primul loc în maratonul Yukon Arctic Ultra 2020!

Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a trecut pe primul loc, după jumătatea traseului de aproape 500 de kilometri, în infernala cursă Yukon Arctic Ultra. În ultimele două ore, Tibi Ușeriu a reușit să-l ajungă din urmă pe concurentul elvețian care se afla în fruntea cursei. Cu ce probleme de sănătate se confruntă maratonistul bistrițean:

Tibi Ușeriu a trecut pe primul loc, după ce a parcurs jumătate din traseul maratonului Yukon Arctic Ultra, informează TVR. „După 48 ore de cursă, au mai rămas 15 concurenți în proba lungă”, anunță voluntarii de la Tășuleasa Social. 

Tibi Ușeriu a reușit să sune acasă de două ori. A acuzat mici probleme de sănătate, din cauza alimentației. Se pare că nu se simte în cea mai bună formă, însă rămâne optimist și hotărât să câștige cursa infernală de la Cercul Polar.

Temperaturile scad treptat, pe masură ce maratoniștii se apropie de nord. „Ziua sunt cam -20 grade, iar noaptea scade sub -30. 

După incidentul din 2018, când unui sportiv italian i-au degerat membrele (în final i-au fost amputate), regulile sunt extrem de dure în această cursă: la cel mai mic semn de degeratură ești scos din cursă. Concurenții știu asta și sunt foarte atenți. Au fost totuși deja 3 cazuri, deși deocamdată temperaturile nu sunt foarte scăzute”, au mai transmis cei de la Tășuleasa Social.

În fruntea clasamentului s-a format un pluton de trei atleți : Tibi Ușeriu și încă doi sportivi elvețieni. Locul în clasament se schimbă deocamdată, în funcție de orele de somn. 

„Tibi doarme atunci când simte nevoia, nu așteaptă să ajungă în punctele de control. Este obișnuit cu frigul, așa că își poate gestiona cursa așa cum dorește, ceea ce este un mare avantaj”, punctează voluntarii Tășuleasa.

[arve url=”http://media.tvrnews.ro/video_local/202002/tibi-useriu-stiriletvr–site-06169200_06169200.mp4″ /]

Foto @ Tăsuleasa Social

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!