-0.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 29, 2023

VIDEO – Un medic ginecolog sirian de la spitalul din Beclean este acuzat de hărțuire sexuală. Cine face acuzațiile

O femeie de 45 de ani acuză un medic de la spitalul din Beclean de hărțuire sexuală. Este vorba despre Barkal Darwish, un medic de 54 de ani din Siria, care profesează la Beclean de mai bine de doi ani.

În data de 15 a lunii trecute, o femeie de 45 de ani din județ a ajuns la spitalul din Beclean cu o hemoragie. Aceasta a fost îngrijită de medicul ginecolog Barkal Darwish, care era de gardă în acel moment.

Femeia a rămas internată în data de 15, dar și în data de 16, când a plecat din spital, adresându-se altor unități medicale din Bistrița și respectiv Cluj-Napoca. Se pare că aceasta ar fi fost determinată să părăsească spitalul de un eventual comportament nepotrivit al medicului sirian. Acesta ar fi pipăit-o în mijlocul nopții, chiar în salonul în care femeia era internată, salon situat vis-a-vis de biroul specialistului.

În data de 19 aprilie, femeia, împreună cu soțul său, a depus o plângere la Spitalul Orășenesc Beclean, în care îl acuză pe medic de hărțuire sexuală. Medicul Barkal Darwish a recunoscut că a tratat-o pe femeia în cauză, însă spune că nu este vorba despre nicio hărțuire sexuală.

Acesta recunoaște că a rămas singur cu femeia în salonul în care era internată, în noaptea cu pricina, însă a consultat-o nu i-ar fi făcut altceva.

„Eu nu am avut nicio problemă. Eu am consultat-o ca ginecolog și atâta a fost totul. Nu știu de unde a pornit treaba aceasta. Eu am fost de gardă și a venit doamna cu hemoragie. Am consultat-o, i-am dat tratament și i-am spus că în curs de 3-4 zile se oprește hemoragia. Mi-a zis că vrea să se interneze, deși i-am zis că poate urma tratamentul acasă. Asta a fost totul. În seara aceea a venit asistenta la mine și mi-a spus că pacienta are dureri de stomac și mă roagă să trec pe la ea. Am trecut pe la ea și am zis că poate problemele sunt din cauza unui medicament și i-am schimbat medicamentele”, explică medicul ginecolog.

Directorul Spitalului Orășenesc Beclean, Bogdan Tușă, spune că cererea depusă de femeia respectivă a fost înregistrată și înaintată comisiei de etică, care cercetează cele întâmplate. Dacă cele acuzate se dovedesc a fi reale, medicul riscă inclusiv desfacerea contractului de muncă.

Bogdan Tușă spune însă că de doi ani de când acesta lucrează la Beclean nu a primit nicio plângere sau sesizare la adresa sa. Femeia implicată și familia sa au refuzat să ofere un punct de vedere.

„Polițiștii din Beclean fac cercetări în cadrul unui dosar deschis sub aspectul infracțiunii de agresiune sexuală. La data de 23 aprilie, anul acesta, o femeie de 45 de ani a sesizat polițiștii cu privire la faptul că ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 54 de ani, medic în Spitalul Orășenesc Beclean”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Medicul Barkal Darwish are 54 de ani și este din Siria. Acesta a făcut școala în România, iar în urmă cu mai bine de trei ani s-a întors în țara noastră mânat de războiul de pe pământ natal.

Specialistul s-a stabilit cu soția sa, de origine română, în Cluj-Napoca, de unde făcea naveta la spitalul din Beclean.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=R90-J7SKHI0″ /]

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.