17.8 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

VIDEO – Un medic ginecolog sirian de la spitalul din Beclean este acuzat de hărțuire sexuală. Cine face acuzațiile

O femeie de 45 de ani acuză un medic de la spitalul din Beclean de hărțuire sexuală. Este vorba despre Barkal Darwish, un medic de 54 de ani din Siria, care profesează la Beclean de mai bine de doi ani.

În data de 15 a lunii trecute, o femeie de 45 de ani din județ a ajuns la spitalul din Beclean cu o hemoragie. Aceasta a fost îngrijită de medicul ginecolog Barkal Darwish, care era de gardă în acel moment.

Femeia a rămas internată în data de 15, dar și în data de 16, când a plecat din spital, adresându-se altor unități medicale din Bistrița și respectiv Cluj-Napoca. Se pare că aceasta ar fi fost determinată să părăsească spitalul de un eventual comportament nepotrivit al medicului sirian. Acesta ar fi pipăit-o în mijlocul nopții, chiar în salonul în care femeia era internată, salon situat vis-a-vis de biroul specialistului.

În data de 19 aprilie, femeia, împreună cu soțul său, a depus o plângere la Spitalul Orășenesc Beclean, în care îl acuză pe medic de hărțuire sexuală. Medicul Barkal Darwish a recunoscut că a tratat-o pe femeia în cauză, însă spune că nu este vorba despre nicio hărțuire sexuală.

Acesta recunoaște că a rămas singur cu femeia în salonul în care era internată, în noaptea cu pricina, însă a consultat-o nu i-ar fi făcut altceva.

„Eu nu am avut nicio problemă. Eu am consultat-o ca ginecolog și atâta a fost totul. Nu știu de unde a pornit treaba aceasta. Eu am fost de gardă și a venit doamna cu hemoragie. Am consultat-o, i-am dat tratament și i-am spus că în curs de 3-4 zile se oprește hemoragia. Mi-a zis că vrea să se interneze, deși i-am zis că poate urma tratamentul acasă. Asta a fost totul. În seara aceea a venit asistenta la mine și mi-a spus că pacienta are dureri de stomac și mă roagă să trec pe la ea. Am trecut pe la ea și am zis că poate problemele sunt din cauza unui medicament și i-am schimbat medicamentele”, explică medicul ginecolog.

Directorul Spitalului Orășenesc Beclean, Bogdan Tușă, spune că cererea depusă de femeia respectivă a fost înregistrată și înaintată comisiei de etică, care cercetează cele întâmplate. Dacă cele acuzate se dovedesc a fi reale, medicul riscă inclusiv desfacerea contractului de muncă.

Bogdan Tușă spune însă că de doi ani de când acesta lucrează la Beclean nu a primit nicio plângere sau sesizare la adresa sa. Femeia implicată și familia sa au refuzat să ofere un punct de vedere.

„Polițiștii din Beclean fac cercetări în cadrul unui dosar deschis sub aspectul infracțiunii de agresiune sexuală. La data de 23 aprilie, anul acesta, o femeie de 45 de ani a sesizat polițiștii cu privire la faptul că ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 54 de ani, medic în Spitalul Orășenesc Beclean”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Medicul Barkal Darwish are 54 de ani și este din Siria. Acesta a făcut școala în România, iar în urmă cu mai bine de trei ani s-a întors în țara noastră mânat de războiul de pe pământ natal.

Specialistul s-a stabilit cu soția sa, de origine română, în Cluj-Napoca, de unde făcea naveta la spitalul din Beclean.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=R90-J7SKHI0″ /]

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: