11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

VIDEO. Un moment istoric. O călătorie inițiatică, într-un sat de poveste, la poale de Țibleș…!

„Avem aici o excursie și inițiatică, și istorică… E un moment istoric! Fără să ne dăm rotunzi, suntem aici pe niște urme foarte valoroase și care fie că vrem, fie că nu, se vor pierde…” Așa a început primul episod al unui proiect intitulat FolkloRecuperator, inițiat de o vedetă din București – într-un sat de poveste de la poalele Țibleșului…

Este genul de loc perfect pentru drumeții, pentru cei care caută să-și încarce bateriile, într-o oază de liniște, în care totul pare mai viu, mai firesc, mai sălbatic, în cel mai bun sens posibil – scriu cei de la calatorinbacheti.ro care își mărturisesc emoțiile resimțite în timpul unei călătorii extraordinare. S-a întâmplat în Agrieș, unul dintre cele mai spectaculoase și arhaice sate de la poalele Țibleșului.

Alexandra Ungureanu, solista de muzică pop/house/dance care a colaborat cu trupa Sistem, Marius Moga, Grimus sau Holograf, unul dintre inițiatorii unui proiect pop-simfonic, a început recent un proiect de recuperare a folclorului tradițional românesc.

Artista a făcut primul popas tocmai în Agrieș, pentru a le cunoaște pe lelea Teodora Purja și fiica sa, Lenuța.

Dacă n-aș cânta, ce-aș face p-acolo, pe la cules, prin gredină…? Omul în viață are doi pretini: întâi Dumnezeu, și apoi munca… Din asta trăim… Dacă n-am avea pe Dumnezeu, am fi un schilod de om…”, povestește lelea Teodora – oaspeților din București.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/wH3qkkYKSOs” /]

Cei de la calatorinbacheti.ro s-au arătat impresionați de lelea Teodora și Lenuța – pe care le consideră de fapt „rădăcina României profunde, care n-a murit, și pe care încă mai avem timp să o descoperim și să o vedem așa cum este ea: pură și frumoasă”…

Foto & Video @ calatorinbacheti.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...