23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

VIDEO: Un strop din strălucitoarea Viena, la Bistriţa

Atmosferă de gală, ieri seară, la Palatul Culturii: un strop din strălucitoarea capitală a valsului, Viena, şi-a făcut simţită prezenţa şi la Palatul Culturii din Bistriţa, acolo unde, în zi de sărbătoare, s-a desfăşurat tradiţionalul concert de Bobotează. Dorel Cosma, managerul instituţiei, a anunţat un eveniment-surpriză de Ziua Culturii Naţionale!

Valsuri celebre compuse de muzicienii familiei Strauss, dar şi creaţii ale lui Brahms, Ceaikovski şi Eugen Doga (interpretat în premieră la Bistriţa) i-au încântat, ieri seară pe bistriţenii care au umplut sala de spectacole la Palatul Culturii.

A devenit deja o tradiţie la Bistriţa, ca în această zi frumoasă de sărbătoare să încercăm să aducem puţin din Viena şi în municipiul nostru”, a precizat Dorel Cosma, directorul instituţiei.

Dorel Cosma a anunţând, totodată, un eveniment-surpriză deosebit pentru ziua de 15 ianuarie, când în România se va celebra Ziua Culturii Naţionale şi ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu. Este vorba despre o premieră pentru Bistriţa, a dezvăluit Dorel Cosma, lăsând să se înţeleagă că este vorba despre un spectacol extraordinar pe gheaţă.

Invitaţii speciali ai serii au fost instrumentiştii de la Opera din Braşov, dirijorul Ilie Alexandru şi tenorul Florin Ormenişan, a mai precizat Dorel Cosma, în timp ce primarul Ovidiu Creţu a urat „un An Nou fericit şi un început bun în 2019” tuturor celor prezenţi.

Primarul Ovidiu Creţu a admis că acest concert a fost inspirat de concertul de la Viena, din 1 ianuarie, şi că el încheie ciclul de manifestări culturale din 2018 – un an mai special pentru Bistriţa, „un an în care ne-am străduit, la nivelul Primăriei, să arătăm mai multă dragoste, mai mult respect faţă de cei care au făcut Unirea, faţă de ţara noastră şi locuitorii ei oriunde s-ar afla… Intrăm în 2019 pe aripi de vals, cu un concert care ne va plimba prin Viena şi prin întreaga Europă…”, a mai spus primarul Ovidiu Creţu.

[arve url=”https://youtu.be/VPSB7OVdQ_E” /]

[arve url=”https://youtu.be/22TbLbnkq24″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.