4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

VIDEO: Un talent cu totul special, de un deosebit curaj, în recital la Bistriţa!

Pianista Oxana Corjos – un talent cu totul special, de un deosebit curaj şi o mare capacitate tehnică – va susţine un recital extraordinar la Bistriţa! Melomanii din oraş se vor bucura de un program spectaculos din Bach, Claude Debussy şi Serghei Prokofiev.

Pianista Oxana Corjos realizează până în 12 noiembrie 2019 un turneu în patru oraşe din ţară. Va poposi inclusiv la Bistriţa, cu un program spectaculos:

  • Ciaccona în re minor, BWV 1004 de Bach-Busoni,
  • patru preludii de Claude Debussy – Des pas sur la neige, La serenade interrompue, Puerta del Vino şi Feux d’artifice
  • Sonata a VI-a de Serghei Prokofiev.

Recitalurile vor avea loc la Sibiu, Pitesti, Bistriţa şi la Ateneul Român din Bucureşti.

Considerată una dintre cele mai importante pianiste ale generaţiei sale, Oxana Corjos este unul dintre puţinii interpreţi români afirmaţi după 1990 cu o activitate concertistică impresionantă. Este, totodată unul dintre puţinii pianişti care a ales să nu părăsească România.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/uKmvCSJbPqQ” /]

În ultimii ani a susţinut peste 50 de concerte în colaborare cu majoritatea orchestrelor simfonice din ţară, sub bagheta unor importanţi dirijori români şi străini.

Pianistul Dan Grigore afirma despre ea: „Am recunoscut în Oxana Corjos un talent cu totul special în peisajul nostru pianistic, o interpretă de un deosebit curaj, de o mare capacitate tehnică.

Aflată la apogeul maturităţii artistice, Oxana Corjos păstrează ceva din farmecul unui artist care-şi descoperă cu ingenuitate propriile începuturi. Programul de recital propus marchează unul dintre cele mai importante momente ale istoriei repertoriului pianistic. Este expresia unui tip de comunicare cu totul special, bazat pe o fermecătoare decriptare a muzicii în captivante trame narative, pe care Oxana Corjos o dublează în permanență cu emoția unei confesiuni.

Concertul va avea loc la Sinagoga Bistrița pe 8 noiembrie 2019 la ora 19:00.

Foto deschidere – Virgil Oprina / sibiu100.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!