16.9 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

VIDEO – Valentin Grapini: Detalii despre domeniul schiabil care va fi amenjat la Rodna

Invitat în studiul Bistrițeanul Live, primarul Valentin Grapini din Rodna a vorbit despre planurile sale de viitor. Acesta s-a referit la domeniul schiabil pe care vrea să-l pună la punct aici, dar și la posibilitatea ca Rodna să devină stațiune turistică de interes național până în 2023.

Unul dintre cele mai importante obiective pentru Valentin Grapini din Rodna este transformarea comunei Rodna într-o stațiune turistică de interes național.

Pentru asta primarul Valentin Grapini vrea să amenajeze mai multe sate de vacanță de basm, dar și un domeniu schiabil cu 22 de kilometri de pârtie și o serie de activități de agrement pentru turiști.

Valentin Grapini a precizat că aici s-ar putea organiza foarte multe concursuri destinate tuturor sporturilor de iarnă, cu diferite trasee, de diferite grade de dificultate.

Un alt obiectiv foarte important pentru dezvoltarea acestui domeniu schiabil este construirea centralelor pe biomasă. Așteptăm să semnăm contractul de finanțare, am trecut de toate etapele de încadrare, avem toate acordurile și avizele necesare din partea ministerului, ca să trecem la implementarea proiectului”, a explicat Valentin Grapini.

Trebuie să oferim servicii pentru acest domeniu schiabil. Apa fierbinte pentru centrele spa, energia electrică pentru telegondole și pârtii de schi, pentru încălzirea necesară cabanelor, pensiunilor sau hotelurilor – toate acestea vor fi un suport considerabil pentru dezvoltarea unor servicii de calitate – consideră Valentin Grapini. 

„Mă aștept ca în acest an să semnăm contractul de finanțare. Ca apoi să finalizăm licitația și să dăm drumul lucrărilor. Ca ulterior să venim cu dezvoltarea domeniului schiabil, iar noi să avem toată infrastructura de care avem nevoie. Am gândit toate aceste proiecte pe etape și pe ani, ca să nu punem căruța înaintea calului. Nu putem dezvolta domeniul schiabil înaintea centralelor pe biomasă, pentru că nu vom putea oferi categoriile de servicii imperios necesare”, a mai spus primarul din Rodna.

„Investitorii vor fi atrași în zonă de gigacaloria foarte ieftină pe care vrem s-o punem la dispoziție, aburul pentru încălzirea termocentrală a centrelor spa și multe alte activități care trebuie duse la îndeplinire”, afirmă Valentin Grapini.

Edilul din Rodna este convins că doar dacă oferi anumite servicii ieftine și de calitate, investitorii sunt interesați să vină și să investească. Valentin Grapini speră ca până în 2023 să reușească să transforme Rodna în stațiune turistică de interes național.  Alte detalii referitoare la strategia de dezvoltare a localității puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/ZhixGSH6wMo” /]

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...