3.3 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

VIDEO. Vin colindătorii! În fiecare seară, pe pietonalul Liviu Rebreanu

Aşa cum ne-au obişnuit an de an, în decembrie, Primăria Bistriţa şi Palatul Culturii încep maratonul colindelor. Începând de astăzi, 5 decembrie, şi până la sfârşitul lunii – grupuri de colindători din Bistriţa-Năsăud, dar şi din ţară, vor însufleţi atmosfera în centrul oraşului.

Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă Rădăcinile eternităţii debutează în această seară, pe scena amenajată pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Cei care vor deschide maratonul colindelor sunt Grupul de colindători ai Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” din Bistriţa, alături de Teatrul de Păpuşi „Alexandru Misiuga” şi colindătoarele de la Flori Dumitrene.

În fiecare seară, de la ora 17:00, aici vom avea ocazia să ascultăm câteva dintre cele mai frumoase colinde, interpretate de reputaţi solişti de muzică folclorică. Printre cei invitaţi să-i colinde pe bistriţeni se numără şi Lenuţa Purja, Cornelia Ardelean Archiudean sau Alexandru Căpitan.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPALATUL.CULTURII.BISTRITA%2Fvideos%2F1934456443317682%2F&show_text=0&width=560″ /]

Corala Andrei Mureşanu, grupul Sanctus Spiritus de la Biserica Greco-catolică din Bistriţa sau colindătorii bisericii reformate din Bistriţa – „Trinitas” se numără, de asemenea, printre invitaţi.

Iată mai jos, programul complet al festivalului de colinde şi obiceiuri de iarnă „Rădăcinile eternităţii”:

Foto deschidere – Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...